Jeremy Bulloch, de originele Boba Fett, is overleden

Star Wars heeft weer een legende verloren (via SuperHeroHype). Slechts een paar weken na het overlijden van David Prowse, de originele Darth Vader, kwam het bericht naar buiten dat Jeremy Bulloch ook is overleden. Bulloch speelde de populaire premiejager Boba Fett in zowel The Empire Strikes Back als Return of the Jedi. Hij was 75 jaar oud en had een acteercarrière die decennia overspande.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door #DanielLogan (@instadaniellogan)

 Jeremy Bulloch overleden

Bulloch’s opvolger als Boba Fett is Daniel Logan en hij deelde het nieuws op zijn Instagram-account. Logan speelde de jonge Boba Fett in Attack of the Clones en groeide dicht tot Bulloch op het congrescircuit.

Bullochs eerste acteerrollen kwamen eind jaren vijftig en begin jaren zestig. Hij verscheen ook in verschillende Britse tv-series, waaronder Doctor Who, The Professionals en Robin of Sherwood. Zijn credits waren echter niet beperkt tot televisie. Bulloch verscheen ook in drie James Bond-films: The Spy Who Loved Me, For Your Eyes Only en Octopussy. Zijn andere filmrollen zijn onder meer The Idol, Mary, Queen of Scots en Comic Book: The Movie.

Bulloch was vooral bekend om zijn iconische rol in de originele Star Wars-trilogie. Hij keerde ook terug voor een kleine cameo in Revenge of the Sith. Tijdens zijn latere jaren was Bulloch een frequente gast bij Comic Cons over de hele wereld. Hij schreef ook een memoires, genaamd Flying Solo: Tales of a Bounty Hunter.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter