Jessica Henwick toegevoegd aan de cast van Marvel’s Iron Fist

Jessica Henwick (Star Wars: The Force Awakens, Game of Thrones) is toegevoegd aan de cast van de Netflix serie Marvel’s Iron Fist. Volgens Entertainment Weekly zal zij Colleen Wing spelen. Wing is een expert in de Oosterse vechtkunst en zij zal een kostbare hulp zijn voor Iron Fist ofwel Danny Rand (Finn Jones).

In het dagelijks leven staat Iron Fist bekend als Danny Rand. Hij is een meester in martial arts en is opgegroeid in de onsterfelijke stad K’un-Lun. Rand gebruikt zijn familiekapitaal om de armen van New York te steunen. Naast Jones zijn er in de serie rollen voor Jessica Henwick, David Wenham, Jessica Stroup, Tom Pelphrey en Carrie-Anne Moss.

Na Daredevil en Jessica Jones is het nu dus de beurt aan Iron Fist. Deze vierde serie van Marvel en Netflix zal pas in 2017 te zien zijn. Eerst kunnen we  genieten van het eerste seizoen van Luke Cage.

De reeks, die gebaseerd is op de gelijknamige superheld van Marvel, werd ontwikkeld door Scott Buck. Het speelt zich af in het Marvel Cinematic Universe (MCU), deelt continuïteit met de films van de franchise en is de vierde serie in een reeks die leiden tot de cross-over miniserie The Defenders. De serie wordt geproduceerd door Marvel Television in samenwerking met ABC Studios, met Devilina Productions en showrunner Buck voor het eerste seizoen.