John Travolta is Forrest Gump in DeepFake Video

Het is bekend dat John Travolta de rol van Forrest Gump afwees. In onderstaande deepfake video kunnen we zien hoe hij er in de film uit zou hebben gezien. 

Hoewel het misschien onmogelijk is om je iemand anders voor te stellen dan Tom Hanks, is John Travolta Forrest Gump in een nieuwe YouTube-video. In deze video is Travolta’s gezicht digitaal op Forrest’s lichaam geplaatst. Voordat Hanks de iconische rol op zich nam, was John Travolta de oorspronkelijke keuze om het personage te spelen. Travolta weigerde de rol echter, waardoor producenten opnieuw op zoek gingen. Andere acteurs zoals Chevy Chase en Bill Murray werden ook overwogen en het aanbod kwam uiteindelijk naar Hanks.

Deze Forrest Gump DeepFake video is de zoveelste in een rijtje van bekende filmscènes met een andere acteur in de hoofdrol. Eerder zagen we Jim Carrey al schitteren in The Shining, Will Smith in The Matrix en zagen we de reactie van George Lucas op de trailer van Star Wars: The Rise of Skywalker. Daarnaast zagen we hoe Nicolas Cage eruit zal zien als Joe Exotic uit Tiger King en kregen we een glimp op hoe Burt Reynolds als James Bond zou zijn geweest in de allereerste Bond-film Dr. No. Ook zagen we hoe het Marvel Cinematic Universe zich begaf op the yellow brick road in de The Avengers of Oz DeepFake video.

Tevens zagen we Macaulay Culkin veranderen in een mini Sylvester Stallone in de verontrustende Home Alone-deepfake video Home Stallone. De implicaties van deepfake-technologie zijn een grote zorg naarmate de software zich blijft ontwikkelen, maar voorlopig blijven deepfakes meestal een bron van amusement. Creatieve videomakers gebruiken het om waanzinnig rare en soms briljante acteurs te wisselen.