Johnny Depp stopt met gangsterfilm Black Mass

Afgelopen februari zou Johnny Depp gaan spelen in de gangsterfilm Black Mass, waarin hij de notoire gangster Whitey Bulger zou vertolken. Maar de acteur heeft zich uit het project teruggetrokken, omdat de producenten niet zijn prijskaartje van $20 miljoen kunnen betalen. Dit meldt The Hollywood Reporter.

De producenten van Black Mass waren onlangs op het filmfestival van Cannes om het budget van $60 miljoen rond te krijgen. Helaas hapten niet genoeg financiers toe, waarop de makers genoodzaakt waren om te bezuinigen op de kosten van hun gangsterfilm. Ze vroegen hun hoofdrolspeler Johnny Depp of hij bereid was zijn vraagprijs te halveren naar tien miljoen. Maar de acteur weigerde en is nu opgestapt.

Het is nu de vraag of de producenten op korte termijn een gelijkwaardige filmster kunnen strikken voor hun film. Vooralsnog zijn acteur Joel Edgerton (The Great Gatsby) en regisseur Barry Levinson (Rain Man) betrokken bij het project. De film is gebaseerd op het boek ‘Black Mass: The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob’ uit 2001 geschreven door Dick Lehr en Gerard O’Neill. De film vertelt het verhaal van James Joseph ‘Whitey’ Bulger, bendeleider in South Boston en broer van een staatssenator. In opdracht van jeugdvriend en FBI-agent John Connolly verschaft hij informatie over zijn rivalen en verkrijgt op die manier meer macht.