Johnny Depp v. Amber Heard uitspraak: Heard schuldig aan laster

De jury voor het proces van smaad tegen Johnny Depp versus Amber Heard kwam woensdag tot een uitspraak en verklaarde Heard schuldig. Gedurende de laatste zeven weken werd het chaotische huwelijk van het paar aan het publiek blootgesteld, aangezien elke partij probeerde te bewijzen dat ze het slachtoffer waren van een gewelddadige relatie.

Johnny Depp was niet in de rechtbank aanwezig voor de uitspraak, Amber Heard wel. De acteur bekeek het oordeel vanuit het Verenigd Koninkrijk, waar hij momenteel is voor optredens. De vonnissen maken een einde aan een proces waarvan Depp had gehoopt dat het zijn reputatie zou helpen herstellen.

Tijdens het mediaspektakel kregen de juryleden meer dan honderd uur aan getuigenissen van dokters, psychologen, beveiligers en vrienden, tot aan topmodel Kate Moss toe, die in de jaren 90 een relatie had met Depp.

Heard werd veroordeeld tot het betalen van $10 miljoen aan schadevergoeding aan Depp en $ 5 miljoen aan punitieve schadevergoeding in zijn smaadzaak. Depp had oorspronkelijk $ 50 miljoen aan schade gevraagd, waartegen Heard $100 miljoen had teruggevorderd. De jury beval Depp ook om $2 miljoen aan schadevergoeding aan Heard te betalen, maar geen punitieve schadevergoeding. De spraakmakende zaak vond plaats in Fairfax County, Virginia, en werd wereldwijd uitgezonden. Heard zal desgewenst in beroep kunnen gaan tegen het vonnis.

Inmiddels heeft Heard ook en reactie geplaatst op de uitspraak via Instagram. Lees het bericht hieronder.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amber Heard (@amberheard)

Ook Depp heeft via Instagram gereageerd:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Johnny Depp (@johnnydepp)

Johnny Depp v. Amber Heard uitspraak

Depp en Heard waren getrouwd van 2015 tot 2017, voordat ze een vluchtige echtscheiding hadden waarin Heard een straatverbod indiende en beide partijen een NDA ondertekenden die hen belette commentaar te geven op de redenen voor de breuk. In december 2018 publiceerde Heard een opiniestuk in Washington Post waarin ze zichzelf slachtoffer van huiselijk geweld noemde. Hoewel ze Depp niet in het artikel noemde, probeerden de meeste grote studio’s de relatie met de acteur te verbreken. In het opiniestuk beschreef Amber zichzelf als “een publieke figuur die huiselijk geweld vertegenwoordigt” en besprak ze hoe “instellingen mannen beschermen die van misbruik worden beschuldigd”. Vanwege de negatieve reactie op Amber’s opiniestuk, besloot Depp om Heard in 2019 aan te klagen wegens laster, de aanleiding voor het proces dat de afgelopen zeven weken centraal stond in de publieke discussie.

De rechtszaak in de Verenigde Staten begon op 12 april in Fairfax County in Virginia en duurde ruim zes weken. De Johnny Depp v. Amber Heard zaak kon live worden meegekeken en trok wereldwijd de aandacht.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter