Johnny Depp wordt geboycot door Hollywood

Johnny Depp merkt dat hij wordt geboycot door Hollywood. De ooit zo gevierde acteur is de afgelopen tijd bij meerdere projecten ontslagen en komt niet meer aan de bak. Depp heeft de laatste tijd flink onder vuur gelegen vanwege misbruikbeschuldigingen. Dit zorgde voor zijn ontslag bij Disney’s Pirates of The Caribbean en de Fantastic Beasts-franchise. Hij werd bij die laatste vervangen door een andere acteur.  

Depp merkt dat er in Hollywood afstand van hem wordt genomen na zijn geruchtmakende scheiding van Amber Heard en de rechtszaak die daarop volgde. Dat zegt hij in een interview met The Sunday Times. Hij zegt:

“Some films touch people and this affects those in Minamata and people who experience similar things. And for anything … for Hollywood’s boycott of me? One man, one actor in an unpleasant and messy situation, over the last number of years? But, you know, I’m moving towards where I need to go to make all that . . . to bring things to light.” 

Zijn nieuwe film Minamata van regisseur Andrew Levitas (Lullaby) lag al een tijdje op de plank en verschijnt binnenkort in het Verenigd Koninkrijk. De film zal echter niet in de Verenigde Staten verschijnen. Filmdistributeur MGM durft de film niet te laten verschijnen door het gedoe rond Depp. Een Nederlandse releasedatum heeft Minamata ook nog niet.

Johnny Depp geboycot

Depp en Heard lagen jaren overhoop nadat hun tumultueuze huwelijk tot een einde kwam. The Sun werd aangeklaagd nadat een publicatie hem in een artikel uit 2018 een ‘wifebeater’ had genoemd. De opmerking komt voort uit aantijgingen van Heard, dat hij haar tijdens hun huwelijk fysiek had misbruikt.

Depp verloor de zaak in het Verenigd Koningrijk, want er zou genoeg bewijs zijn dat hij Amber daadwerkelijk mishandelde. De rechter oordeelde tot twee keer toe dat de krant hem een vrouwenmepper mocht noemen. De acteur heeft nu in Amerika een zaak aangespannen tegen zijn ex om alsnog zijn gelijk te halen. Op haar beurt heeft Heard ook een zaak tegen Depp aangespannen.

Volgens IMDB heeft Depp de afgelopen tijd ook andere acteerklussen gehad, maar voornamelijk kleine projecten. Ook is hij blijkbaar te horen in de animatieserie Puffins, waarin allerlei kleurrijke vogels centraal staan. Het lijkt erop dat deze via zowel Apple TV+ als Amazon Prime Video te zien gaat zijn. Onlangs was de acteur in echter weer een commercial te zien. Het gaat om een video voor het parfummerk Dior, waar Depp al eerder aan verbonden was.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter