Joker 2 releasedatum in oktober 2024

De releasedatum van Joker 2 is bekendgemaakt. Joker: Folie A Deux zal op 4 Oktober 2024 in première gaan. Zo laat Deadline weten. Hiermee valt de releasedatum samen met het prijzenseizoen.

De releasedatum van Joker 2 is bekend. Officieel getiteld Joker: Folie A Deux, zal de film het verhaal van Joaquin Phoenix‘ interpretatie van de Batman-schurk voortzetten. Hoewel de DCEU in de loop der jaren is uitgebreid, is Warner Bros. ook begonnen met het lanceren van DC-projecten die buiten de hoofdfranchise bestaan. Joker uit 2019 was een van de eerste op zichzelf staande films, een unieke heruitvinding van Batmans aartsvijand. De film leende qua stijl en verhaal veel van thrillers uit de jaren 70 en 80, met name Taxi Driver en The King of Comedy.

Joker, geregisseerd door Todd Phillips, werd een wereldwijd succes met een opbrengst van $1.074 miljard en verschillende Oscar-nominaties, waarbij Phoenix de beste acteur won voor zijn optreden als de DC-schurk. Phillips bevestigde onlangs de officiële titel van Joker 2 kort voordat het nieuws bekend werd dat Lady Gaga de hoofdrol zou spelen in het vervolg als Harley Quinn. Er werd ook gemeld dat het vervolg een musical zou kunnen zijn.

Nu heeft Joker: Folie A Deux eindelijk een releasedatum gekregen. De film staat gepland voor 4 oktober 2024, en de productie zal naar verluidt in december beginnen.

Joker 2 Releasedtum 

Joker van regisseur Todd Phillips draait om de iconische aartsvijand en is een origineel op zichzelf staand verhaal dat nog niet eerder op het grote doek is vertoond. Phillips’ rauwe karakterstudie over Arthur Fleck, een rol van Joaquin Phoenix, gaat over een man die problemen heeft om zijn weg te vinden in een ontwricht Gotham. Overdag te boeken als clown, ’s avonds probeert hij een voet aan de grond te krijgen als stand-up comedian, maar hij ontdekt dat hij zelf altijd het mikpunt is van de grap. Gevangen in een vicieuze cirkel vol apathie en wreedheid, neemt hij één verkeerde beslissing die een kettingreactie van escalerende gebeurtenissen tot gevolg heeft.

Phoenix is te zien naast Robert De Niro, Zazie BeetzMarc Maron, Bill Camp, Frances Conroy, Brett Cullen, Glenn Fleshler, Douglas Hodge, Marc Maron, Josh Pais en Shea Whigham.

Phillips heeft de film geregisseerd op basis van een scenario dat hij samen met schrijver Scott Silver (The Fighter) heeft geschreven. De film zal geproduceerd worden door Emma Tillinger Koskoff en uitvoerend geproduceerd door Richard Baratta.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter