Jon M. Chu regisseert Wicked musical film

Volgens Deadline heeft Jon M. Chu, regisseur van Crazy Rich Asians, officieel getekend als regisseur voor Universal Pictures‘ lang in ontwikkeling zijnde Wicked musical film. Deze is gebaseerd op Stephen Schwartz en Winnie Holzmans veelgeprezen en populaire Broadway-musical met dezelfde naam. Chu vervangt de Oscar-genomineerde Stephen Daldry (The Crown), die vorig jaar gedwongen werd het project te verlaten vanwege planningsconflicten veroorzaakt door de aanhoudende pandemie.

Chu is geen onbekende in het muziekgenre, want hij regisseerde de aanstaande verfilming van Lin-Manuel Miranda‘s Broadway-musical In the Heights, die op 18 juni 2021 in de bioscopen en HBO Max zal verschijnen. Hij zal ook de live-action adaptatie van Disney’s Lilo & Stitch regisseren.

Wicked musical film

Het verhaal gaat over de belevenissen van twee jonge heksen, Glinda en Elphaba, die respectievelijk de Goede Heks van het Noorden en de Valse Heks van het Westen zullen worden. Het verhaal vormt een ‘prequel’ op L. Frank Baum’s klassieker The Wizard of Oz.

De Wicked film wordt op het scherm gebracht door producer Marc Platt (Into the Woods, Bridge of Spies). De driemaal Tony Award-winnende musical is een adaptatie van de bestseller-roman van Gregory Maguire, “Wicked: The Life and Times of the Wicked Witch of the West”. Het stuk is geschreven door Winnie Holzman (My So-Called Life) en drievoudig Oscar-winnende componist en tekstschrijver Stephen Schwartz (Godspell, Pippin), die ook samenwerken aan de aanpassing van het scenario.

Wicked wordt geproduceerd op Broadway door Platt, Universal Stage Productions, de Araca Group, Jon B. Platt en David Stone.

De adaptatie van de film staat momenteel gepland voor 22 december 2021.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter