Jonathan Pryce speelt Prince Philip in The Crown seizoen 5 & 6

Volgens Deadline voegt de Oscar-genomineerde Jonathan Pryce (The Two Popes, Game of Thrones, The Man Who Killed Dox Quixote) zich bij Netflix’s The Crown voor het vijfde en zesde seizoen van het drama. De acteur zal Prins Philip spelen in de laatste twee seizoenen van de serie, als opvolger van Tobias Menzies en Matt Smith, die het personage in de eerste vier seizoenen speelden.

Jonathan Pryce

Jonathan Pryce bekendste rol is die van Governour Weatherby Swann, de vader van Elizabeth Swann in de filmtrilogie Pirates of the Caribbean. Daarnaast heeft de acteur bekendheid gekregen als de James Bond slechterik Elliot Carver uit Tomorrow Never Dies. Ook is hij bekend van zijn rollen in series als Game of Thrones en Taboo. Vorig jaar speelde hij met Anthony Hopkins in de film The Two Popes, Hopkins als paus Benedictus XVI, Pryce als kardinaal Jorge Bergoglio/paus Franciscus.

Pryce won twee Tony Awards, in 1977 voor beste acteur voor Comedians en in 1991 voor beste acteur voor Miss Saigon. Hij werd verder nog genomineerd voor een Golden Globe. In 2020 kreeg Pryce een Oscarnominatie voor Beste mannelijke hoofdrol als kardinaal Bergoglio/paus Franciscus in The Two Popes.

The Crown

De productie van seizoen 4 is in maart afgerond en zal naar verwachting later dit jaar worden gelanceerd, met de laatste keer Oscarwinnaar Olivia Coleman (The Favorite) als koningin Elizabeth II. Oscar-genomineerde Imelda Staunton (Vera Drake) zal de rol op zich nemen in seizoen 5. Oscar-genomineerde Lesley Manville (Phantom Thread) heeft onlangs getekend om prinses Margaret te spelen.

Tot dusver zijn er drie seizoenen uitgebracht van The Crown, waarin de hoofdrol van koningin Elizabeth wordt gespeeld door Olivia Coleman, die de rol overnam van Claire Foy.  In het derde seizoen van The Crown zal de hele cast ouder worden. In de hoofdrollen zien we Olivia Coleman, Helena Bonham Carter en Ben Daniels. Tobias Menzies zal het overnemen van Matt Smith die Prince Philip speelde tijdens de eerste twee seizoenen. Prins Charles en prinses Anne zullen ook ouder worden, met Josh O’Connor en Erin Doherty die die rollen vervullen. Gillian Anderson speelt Margaret Thatcher en Emerald Fennell als Camilla Parker Bowles.

In het derde seizoen van The Crown maakt een nieuwe beveiliger zijn opwachting op Downing Street terwijl Queen Elizabeth (Olivia Colman) en haar familie worstelen met een snel veranderend politiek klimaat in Groot-Brittannië. Het is de tijd van Koude Oorlog paranoia, het jetset leven en de razendsnelle ontwikkeling binnen de ruimtevaarttechniek. De uitbundigheid van de jaren ‘60 en de kater van de jaren ‘70 zorgen ervoor dat Elizabeth en de royals zich moeten aanpassen aan een nieuwe, vrijere, maar ook turbulente wereld.

The Crown, een originele Netflix-serie, vertelt het verhaal van de regeringsperiode van koningin Elizabeth II, terwijl de fragiele sociale orde die na de Tweede Wereldoorlog is ontstaan, uit elkaar valt. Gebaseerd op het bekroonde stuk ‘The Audience’, brengt de serie de maker / schrijver Peter Morgan (The Queen, Frost / Nixon) samen met regisseur Stephen Daldry (Billy Elliot, The Hours) en producer Andy Harries (The Queen).

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter