Joss Whedon bedreigde de carrière van Gal Gadot tijdens re-shoots van Justice League

Joss Whedon en Gal Gadot kwamen naar verluidt tot een clash tijdens de re-shoots van Justice League, waarbij de regisseur haar carrière bedreigde als ze zich niet aan de regels hield.

Toen de oorspronkelijke regisseur, Zack Snyder, het project verliet tijdens de postproductie in 2017, werd Whedon ingeschakeld om toezicht te houden op aspecten van de film. Dit veranderde in langdurige en kostbare opnames waarbij Whedon ongeveer 75% van de originele film veranderde na het vertrek van Snyder. Warner Bros. had gehoopt de film te veranderen in iets wat meer op The Avengers leek, maar toen Justice League in de bioscoop verscheen, was het voor zowel fans als critici duidelijk dat die twee werelden niet voor niets gescheiden waren.

Joss Whedon en Gal Gadot

In het afgelopen jaar heeft Justice League-acteur Ray Fisher sociale media gebruikt om zich uit te spreken tegen zowel de regisseur van de film, Joss Whedon als de leidinggevenden van Warner Bros. Fisher zei over Whedon:

“He is gross, abusive, unprofessional, and completely unacceptable on set.”

In een nieuw verslag van THR is meer onthuld van wat er op de set is gebeurd. Bij één instantie was Gadot betrokken. De actrice was niet tevreden met de richting van haar personage in de heropnames en de tekst die ze kreeg, waardoor Whedon naar verluidt haar carrière zou hebben bedreigd als ze niet zou voldoen. De regisseur had ook een minachting voor Wonder Woman-regisseur Patty Jenkins, met wie Gadot een nauwe relatie heeft. Een getuige van de productie onthulde dat Whedon zelfs opschepte over zijn confrontatie met Gadot en dat hij haar opzettelijk tekst gaf waarvan hij wist dat ze het niet leuk zou vinden.

Een bron vertelde de site ook dat Gadot problemen had met het feit dat haar personage agressiever was dan haar personage in Wonder Woman. Ze wilde het personage van de ene film naar de andere laten overvloeien. Gadot en Jenkins gingen naar verluidt “ten strijde” tegen Whedon, resulterend in een ontmoeting met de toenmalige CEO van Warner Bros Entertainment, Kevin Tsujihara. Gadot zei in een verklaring aan THR:

“I had my issues with [Whedon] and Warner Bros. handled it in a timely manner.”  

Het gedrag van Whedon op verschillende sets is door diverse mensen bevestigd. Eerder sprak Charisma Carpenter van Buffy the Vampire Slayer over de manier waarop Whedon haar behandelde. Carpenter kwam naar voren vanwege Fisher’s verhaal en verschillende leden van de Buffy the Vampire Slayer ondersteunde haar.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter