Jumanji sequel bevestigd voor 2019 met Dwayne Johnson

Sony Pictures Motion Picture Group-voorzitter Tom Rothman bevestigde bij CinemaCon dat het aankomende vervolg op Jumanji: Welcome to the Jungle officieel vanaf kerst 2019 in de bioscopen te zien zal zijn! Tevens werd bevestigd dat hoofdrolspeler Dwayne Johnson zal terug te keren voor de film, hoewel het nog te bezien is of Kevin HartKaren Gillan en Jack Black terugkomen.

Het vervolg op Welcome to the Jungle is al in ontwikkeling terwijl schrijvers Scott Rosenberg en Jeff Pinkner het script onder handen nemen, maar momenteel is er nog geen regisseur gevonden. Jake Kasdan (Bad TeacherSex Tape) regisseerde de vorige film.

Tot op heden heeft Jumanji: Welcome to the Jungle wereldwijd $ 956 miljoen binnengehaald, hetgeen meer dan 3,5x de wereldwijde opbrengst is van de originele film uit 1995. Het Jumanji vervolg biedt een nieuwe blik op het kinderboek uit 1985, waarin een magisch bordspel ervoor zorgt dat jungleplanten en -dieren een Amerikaanse buurt terroriseren. Vier tieners, die allemaal voor straf moeten nablijven, komen daarin terecht en moeten de identiteit van Avatars aannemen en gezamenlijk grote uitdagingen uit het spel tegemoet treden. Alleen zo kunnen ze winnen en weer terugkeren naar de echte wereld.