Junkie XL maakt muziek voor Mortal Engines van Peter Jackson

De Nederlandse componist Tom Holkenborg, die als dj bekend werd als Junkie XL, componeert de filmmuziek voor Mortal Engines van regisseur Christian Rivers en producent Peter Jackson. Dit meldt Variety.

Holkenborg is vooral bekend om zijn muzikale bijdragen voor Mad Max: Fury Road, Deadpool, The Amazing Spider-Man 2 en Batman v. Superman: Dawn of Justice.

De vierdelige boekenreeks speelt zich een aantal millennia in de toekomst af en laat zien hoe de steden van onze planeet niet langer op een plek gevestigd zijn, maar de aarde rondreizen door middel van enorme wielen. Deze steden strijden ondertussen met elkaar voor de schaarse bronnen waarover onze planeet nog over beschikt. We volgen in de film een tiener genaamd Tom Natsworthy die, samen met een jongedame uit de zogenaamde Outlands, een mysterie ontrafelt dat de wereld zal veranderen.

De cast bestaat uit Robbie Sheehan, Ronan Raftery, Stephen Lang, Hugo Weaving, JihaeLeila George, Hera Hilmar, Colin SalmonPatrick Malahide en Rege-Jean Page.

Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens (The Lord of the Rings en The Hobbit trilogieën) zijn al enige jaren bezig met het project en hebben het scenario samen geschreven. Nieuwkomer Christian Rivers zal de film regisseren. Mortal Engines gaat op 14 december 2018 in première.