Jurassic World: Camp Cretaceous eindigt met vijfde seizoen

Het was aanvankelijk niet duidelijk of Jurassic World: Camp Cretaceous (Jurassic World: Kamp Krijtastisch) ooit zou doorgaan na dat eerste seizoen, dat in september 2020 werd uitgebracht. Maar meermaals werd de animatie spin-off van de Jurassic-franchise verlengd tot een vierde seizoen, dat afgelopen december werd afgesloten met een cliffhanger. Nu is het einde officieel in zicht.

Jurassic World: Camp Cretaceous zal terugkeren voor seizoen 5, dat op 21 juli in première gaat op Netflix. Dit zal tevens het laatste seizoen zijn van de serie. Je kunt hieronder de eerste teaser trailer bekijken.

Jurassic World: Camp Cretaceous seizoen 5

De Jurassic Park spin-off serie op Neflix speelt zich af in dezelfde tijdlijn als Jurassic World uit 2015. Kamp Krijtastisch volgt een groep tieners die is gekozen voor een ervaring in een nieuw avonturenkamp aan de overkant van Isla Nublar. Natuurlijk, de dinosaurussen verwoesten het eiland en laten de kampeerders achter. Als ze de buitenwereld niet kunnen bereiken, moeten ze samen zien te overleven.

De laatste momenten van seizoen 4 bevestigden dat Kenji’s vader, Mr. Kon, het hoofd is van Mantah Corp., een rivaliserend geneticabedrijf van InGen en Biosyn dat in het geheim tests uitvoert op dinosaurussen op een verborgen eiland. Dat omvat het opnemen van dino’s tegen elkaar in gevechten. Meneer Kon en zijn Mantah Corp. keren terug in het seizoen 5 beeldmateriaal, en hij lijkt niet al te blij met zijn zoon.

De komst van meneer Kon hernieuwt de hoop op redding voor de kampeerders. Maar als de snode plannen van Mantah Corp. in beeld komen moeten de anderen samenwerken als ze de dinosaurussen willen redden en ooit thuis willen komen.

De stemmencast bestaat uit Paul-Mikél Williams als Darius, Jenna Ortega als Brooklynn, Ryan Potter als Kenji, Raini Rodriguez als Sammy, Sean Giambrone als Ben, Kausar Mohammed als Yaz, Jameela Jamil als Roxie, Glen Powell als Dave.

De Nederlandse stemmen in Jurassic World: Camp Cretaceous worden ingesproken door Jip Bartels als Ben, Fé van Kessel als Brooklynn, Bo Bellamy als Darius, Charly Luske als Dave, Sander van Amsterdam als Kenji, Emma Pelckmans als Roxie, Sofie Heus als Sammy, Mylene Waalewijn als Yasmina.

Scott Kreamer (Pinky Malinky) en Lane Lueras (Kung Fu Panda: The Paws of Destiny) dienen als showrunners en uitvoerende producers. Steven Spielberg, Frank Marshall en Colin Trevorrow zijn uitvoerend producent.

Jurassic World: Camp Cretaceous / Jurassic World: Kamp Krijtastisch seizoen 5 verschijnt op 21 juli 2022 op Netflix.

Jurassic World: Camp Cretaceous kijken

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter