Justice League heropnames erg duur

We wisten al dat Warner Bros. en DC Films uitgebreide heropnames laten maken van Justice League. Wat we echter niet wisten is hoe uitgebreid deze zijn. Variety heeft nu een uitgebreid artikel geplaatst waaruit blijkt dat de heropnames gigantisch waren.

De heropnames, die plaatsvinden onder leiding van regisseur Joss Whedon, kosten een paar maanden. Ze duren daarmee even lang als de opnames van een gemiddelde mid-budget productie. De opnames richten zich met name op het dialoog en personage ontwikkeling. De grote actiescènes van Zack Snyder blijven in de film. Daarnaast krijgt Whedon overigens geen regisseurs-credit, die blijft voor Snyder. Whedon krijgt een lucratieve scenarioschrijver/producenten credit en een extra grote betaling. Die zou moeten lijken op wat Tony Gilroy kreeg voor Rogue One: A Star Wars Story, wat hem 5 miljoen dollar opleverde.

Heat Vision’s Borys Kit bevestigde dat de heropnames veel tijd in beslag namen voor de acteurs. Gal Gadot en Jason Momoa moesten voor twee weken terugkomen. Andere acteurs keerden vier weken terug, wat tot problemen leidde met hun andere werkzaamheden. Zo was het voor Ezra Miller problematisch omdat hij weg moest van de set van Fantastic Beasts and Where to Find Them 2. Gelukkig ging het om een Warner-film.

Vooral acteur Henry Cavill heeft het moeilijk gehad en moest steeds wisselen tussen de opnames van Justice League en Paramount’s Mission: Impossible 6. De studio wilde niet dat Cavill zijn snor zou afscheren. In zijn contract voor  Mission: Impossible staat dat hij een snor moest hebben, hetgeen betekent dat Warner deze digitaal zal moeten weghalen.

De heropnames kosten Warner Bros. 25 miljoen dollar in totaal.

Voortgedreven door zijn herstelde vertrouwen in de mensheid en geïnspireerd door de zelfopoffering van Superman roept Bruce Wayne de hulp in van zijn nieuw gevonden bondgenoot, Diana Prince om een nog grotere vijand te verslaan. Samen werken Batman en Wonder Woman aan het samenstellen van een team van metamensen om het op te nemen tegen deze nieuwe bedreiging. Maar ondanks dit bijzondere team van helden is het wellicht al te laat om de wereld te redden van een aanval van gigantische proporties.

Justice League heeft hoofdrollen voor Ben Affleck als Batman, Henry Cavill als Superman, Gal Gadot als Wonder Woman, Jason Mamoa als Aquaman, Ray Fisher als Cyborg en Ezra Miller als The Flash. Daarnaast zijn er rollen voor Willem Dafoe als Nuidis Vulko, Jesse Eisenberg als Lex Luthor, Jeremy Irons als Alfred Pennyworth, Diane Lane als Martha Kent, Connie Nielsen als Queen Hippolyta, J.K. Simmons als Commissioner Gordon, Amy Adams als Lois Lane, Ciarán Hinds als Steppenwolf, Amber Heard als Mera en Kiersey Clemons als Iris West. Batman v Superman‘s Zack Snyder zal de film regisseren, hetgeen zijn derde DC-film op een rij is. Regisseur Joss Whedon zal de aanvullende opnames en postproductie van de film overzien in navolging van Snyder’s familietragedie. Het scenario is afkomstig van Argo‘s Chris Terrio. De film is te zien vanaf 10 november 2017.