Kaartverkoop Bohemian Rhapsody start op 5 september 2018, de verjaardag van Freddie Mercury

Nederlandse bioscopen starten vandaag, op woensdag 5 september 2018, de verjaardag van Queen-zanger Freddie Mercury, met de kaartverkoop voor de bioscoopfilm Bohemian Rhapsody. De voorverkoop voor de ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury start op 5 september via Tickets.BohemianRhapsodyFilm.nl en de reguliere voorverkoopadressen. Bohemian Rhapsody is vanaf 1 november 2018 (in IMAX en Dolby Cinema) in meer dan 120 Nederlandse bioscopen te zien.

Om deze bijzondere dag te vieren zal de filmdistributeur van Bohemian Rhapsody, 20th Century Fox Nederland, de totale opbrengst van het ‘Freddie For A Day’-evenement in het Hard Rock Cafe Amsterdam op 5 september 2018 verdubbelen. Tijdens dit jaarlijkse evenement, dat altijd plaatsvindt op de verjaardag van Freddie Mercury, wordt geld opgehaald voor The Mercury Phoenix Trust voor de strijd tegen aids en hiv. Bezoekers kunnen onder andere meedoen aan een Queen Quiz en er wordt een prijs uitgereikt aan de beste Freddie Mercury look-alike van de avond. ‘Freddie For A Day’ beleeft dit jaar zijn achtste editie in het Hard Rock Cafe Amsterdam, op 5 september 2018 tussen 17:30 en 21:00 uur. De entree is gratis.

Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid, net als Mercury’s uit de hand gelopen levensstijl welke bijna zorgde voor het ineenstorten van de band. Daarnaast zien we hun triomfantelijke reünie aan de vooravond van Live Aid, met een levensbedreigend zieke Mercury, die de band naar een van de meest legendarische optredens in de geschiedenis van de rockmuziek leidt. Tijdens dit proces legde de band, die meer voelde als familie, de basis voor hun nalatenschap welke tot op de dag van vandaag nog altijd velen inspireert.

De film wordt geregisseerd door Dexter Fletcher (Eddie the Eagle), wie eerder Bryan Singer verving. Het scenario is geschreven door Anthony McCarten (The Theory of Everything).

Rami Malek zien we als Freddie Mercury. Daarnaast zijn er rollen voor Ben Hardy (drummer en componist Roger Taylor), Gwilym Lee (hoofdgitarist en Queens medeoprichter Brian May) en Joseph Mazzello (basgitarist, componist John ‘Deacy’ Deacon). Andere rollen zijn er voor Lucy Boynton, Aiden Gillen, Tom Hollander en Mike Myers.