Kaartverkoop voor Reservoir Dogs toneelstuk gestart!

Er zijn al vele musicals rondom films verschenen, maar een theaterstuk gebaseerd op de keiharde misdaadfilm Reservoir Dogs hadden we niet verwacht. Toch is er die in Nederland eentje gemaakt en deze zal binnenkort te zien zijn!

Theatermaker Olaf Pieters kwam in juni vorig jaar met een oproep voor acteurs die in een Reservoir Dogs theaterstuk wilde spelen. Hierop kwamen vele reacties waaruit eindelijk 9 mensen zijn gekozen. Men is vervolgens aan de slag gegaan met de voorstelling en vandaag bleek dat het eindresultaat in maart te bekijken is.

De personages worden vertolkt door Cortijn Tonkes, Jeroen van Beek, Armand Muilenburg, Rick Kuitems, Raoul Kreeft, Ferry Ras,  Kevin Kwakman, Bram Pieters, René Frinks.

Er zullen 4 voorstellingen gehouden worden, respectievelijk op 28, 29, 30 en 31 maart. Deze zullen allemaal plaatsvinden in het CREA theater te Amsterdam. Kaarten kosten slechts 16 euro (voor studenten 10) en zijn hier te bestellen. Er wordt in dezelfde maand (10 maart) ook een Tarantino filmquiz gehouden.

De film Reservoir Dogs verscheen in 1992 en was het regiedebuut van Quentin Tarantino, welke tevens het script voor zijn rekening nam. Het verhaal draait om een groepje criminelen die net een uit de hand gelopen overval achter de rug hebben. Een opvallend detail is dat ieder van hen een goede bekende is van de organisator maar ze elkaar verder niet kennen. Als blijkt dat er een verrader in de groep zit blijkt het lastig te achterhalen wie dat nou eigenlijk is. Hoofdrollen waren er voor Michael Madsen, Harvey Keitel, Tim Roth en Steve Buscemi. Ook Tarantino zelf had een rol in de film.

In juli 2019 verschijnt Tarantino’s nieuwste film, Once Upon a Time in Hollywood. Bekijk hier ons lijstje met zijn beste films.