Katee Sackhoff is Bo-Katan in The Mandalorian seizoen 2

Battlestar Galactica en The Flash alumni Katee Sackhoff voegt zich bij de cast van het tweede seizoen van The Mandalorian van Disney+. Slashfilm meldt dat Sackhoff een live-action versie zal spelen van Bo-Katan Kryze, de Mandaloriaanse krijger waarvan ze eerder de stem in sprak voor Dave Filoni’s Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels animatieserie.

Bo-Katan hanteerde ooit de Darksaber, het wapen dat voor het laatst werd gezien aan het einde van The Mandalorian seizoen 1 in handen van Moff Gideon. Sackhoff filmde naar verluidt haar rol in februari voordat de productie stopte vanwege de wereldwijde pandemie. De vertegenwoordigers van Lucasfilm en Sackhoff hebben naar verluidt geweigerd commentaar te geven.

Naast Bo-Katan Kryze zal het tweede seizoen naar verluidt het live-action debuut worden van Jedi Padawan Ahsoka Tano. Rosario Dawson (Zombieland: Double Tap) is in gesprek om het personage te spelen.

Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) speelt de hoofdrol in Jon Favreau’s live-action Star Wars serie The Mandalorian. Hij is te zien als een eenzame Mandalorian revolverheld in de buitenste regionen van de melkweg en wordt vergezeld door Gina Carano (Deadpool), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Emily Swallow (Supernatural), Carl Weathers (Predator), Omid Abtahi (American Gods), Werner Herzog (Grizzly Man) en Nick Nolte (Affliction).

Meerdere regisseurs bevestigde onlangs ook hun betrokkenheid bij het nieuwe seizoen, waaronder Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel), Peyton Reed (Ant-Man), Jon Favreau (The Lion King), Dave Filoni (Star Wars: The Clone Wars, Star Wars Rebels), Rick Famuyiwa (Dope) en Carl Weathers.