Keanu Reeves keert terug voor Constantine 2

Warner Bros werkt aan Constantine 2, een vervolg op de bovennatuurlijke thriller Constantine uit 2005. Acteur Keanu Reeves en regisseur Francis Lawrence zullen terugkeren. Akiva Goldsman zal het scenario schrijven en het project produceren via zijn Weed Road Pictures, samen met J.J. Abrams en Hannah Minghella.

Toen het origineel 17 jaar geleden de verscheen, gebaseerd op het DC-personage, verdiende Constantine wereldwijd meer dan $ 200 miljoen aan box office. Reeves heeft in het verleden meerdere keren verklaard dat hij het personage graag opnieuw zou spelen. Peter Stormare, die in het origineel Lucifer speelde, plaatste in november 2020 ook op Instagram dat er een vervolg zou komen, maar vertegenwoordigers van Warner Bros. gaven geen antwoord toen hen ernaar werd gevraagd.

Variety meldde eerder dat er een Constantine-serie in ontwikkeling was bij HBO Max en dat J.J. Abrams ook uitvoerend zou produceren. Volgens een nieuw bericht van de site is die serie samen met een Madam X-serie gestopt. Ze kunnen echter nog steeds op een andere plaats verschijnen, aangezien Warner Bros. Television en Bad Robot naar verluidt “extremely high” zijn in beide projecten en verwachten dat de twee series ergens anders een thuis zullen vinden.

Constantine 2

John Constantine (Keanu Reeves) is een koppige detective die occulte mysteries onderzoekt. Hij is geboren met een gave die hij niet wil hebben: het vermogen om engelen en demonen te herkennen die in menselijke gedaante op aarde leven. Zijn avonturen hebben hem al eens letterlijk naar de hel en weer terug gebracht, en hij leeft continu op het randje van goed en kwaad. Hij is verbitterd door het leven en heeft zijn heil gevonden in drank en sigaretten. Als een wanhopige, maar sceptische politie-onderzoekster Angela Dodson (Rachel Weisz) zijn hulp inroept voor het oplossen van de mysterieuze dood van haar geliefde tweelingzuster, neemt het onderzoek hen mee in de wereld van de demonen en engelen die in Los Angeles leven.

Constantine was gebaseerd op het DC-Vertigo stripboek ‘Hellblazer’ van Jamie Delano en Garth Ennis.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter