Keert de filmcast terug voor Harry Potter 9?

Daniel Radcliffe zou zomaar zijn toverstaf weer kunnen oppakken voor een nieuwe Harry Potter-film. Het is bijna tien jaar geleden dat we hem voor het laats zagen als de tovenaars. Sindsdien, terwijl de Harry Potter-wereld voortleeft in prequels en toneelstukken, is de originele cast overgegaan op andere projecten. Nu meldt insider Daniel Richtman, die soms betrouwbaar is en soms ook niet, dat Daniel Radcliffe en de andere castleden gesprekken voeren over een mogelijke terugkeer voor Harry Potter 9.

Het gerucht komt via Richtmans Patreon-pagina waar hij vertelde dat deze gesprekken over Harry Potter al een tijdje aan de gang zijn, maar op een laag pitje zijn gezet vanwege Covid-gerelateerde shutdowns. Het lijkt erop dat ze vaart krijgen, hoewel de aard van het project niet precies bekend is. Er zijn een aantal verschillende richtingen die een reünie kan inslaan. Vermoedelijk is het een verfilming van het theaterstuk Harry Potter and the Cursed Child, dat debuteerde in 2016 en een officieel vervolg is. Het stuk, geschreven door Jack Thorne, naar een verhaal van J.K. Rowling en John Tiffany, pikt het verhaal 19 jaar na de gebeurtenissen van The Deathly Hallows op.

Harry Potter 9

De Harry Potter films trokken in Nederland in tien jaar tijd bijna twaalf miljoen bezoekers in de bioscoop. Vier regisseurs werkten aan de reeks, namelijk Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell en David Yates.

Tientallen acteurs uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland speelden personages uit de Harry Potter-filmserie gebaseerd op de boekenreeks van J. K. Rowling. In alle films speelde Daniel Radcliffe Harry Potter, Rupert Grint speelde Ron Weasley en Emma Watson speelde Hermione Granger. Daarnaast waren er rollen voor acteurs als Helena Bonham Carter, Jim Broadbent, John Cleese, Robbie Coltrane, Warwick Davis, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Brendan Gleeson, Richard Harris, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Gary Oldman, Alan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson en Julie Walters.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter