Keert Viggo Mortensen terug in een toekomstig The Lord of the Rings-project?

Viggo Mortensen in de rol van Aragorn was een van de vele hoogtepunten van Peter Jackson‘s The Lord of the Rings-trilogie. Hij speelde een mysterieuze ranger die onthuld werd als de koning van Gondor. In een recent interview met Collider sprak Mortensen over zijn bereidheid uit om in een nieuw The Lord of the Rings project terug te keren naar de wereld van Tolkien.

“Yeah, why not? Tolkien, that’s a universe. There are so many influences. The foundation of his stories is Celtic mythology and history, and Nordic mythology and history, and languages. That’s fascinating. There are endless amounts of things you can learn and have fun adapting to the big screen or the little screen.”

Hoewel er momenteel een aantal projecten in ontwikkeling zijn op basis van het werk van Tolkiens, van strips tot videogames, is de meest prominente de aankomende serie van Amazon Studios, gebaseerd op de oude geschiedenis van Middle-Earth. Uit de synopsis die voor de serie is onthuld, weten we dat het de gebeurtenissen zal vertellen van Saurons eerste opkomst aan de macht, de hereniging van mensen en elfen om hem te verslaan en de verovering van de Ene Ring door Isildur.

Al die gebeurtenissen vinden eeuwen plaats voordat Aragorn verscheen. Het is dus onwaarschijnlijk dat Viggo Mortensen zal worden gevraagd om deel te nemen aan de serie. Maar de acteur kijkt er nog steeds naar uit om de serie te zien, ook al gaf hij toe dat hij heel weinig weet over de details, behalve dat hij bewondering heeft voor de regisseur J.A. Bayona, vooral bekend van Jurassic World: Fallen Kingdom:

“I don’t know much about what they’re doing. I know there’s shooting in New Zealand, so I assume they’re taking advantage of the people there that have gone through it, especially Peter Jackson and his team. I know that it’s [J.A.] Bayona who’s shooting it, and he’s a very good director. That’s all I know. I don’t even know who’s in it. I don’t know what angle they’re taking on Tolkien, or what the Tolkien estate is allowing them to shoot. I don’t even know. I don’t know anything about it, but I’m looking forward to seeing it.”

Het valt nog te bezien of de nieuwe serie zal worden beschouwd als een waardig vervolg op de films van Jackson.

Viggo Mortensen in The Lord of the Rings 

De serie is gebaseerd op de iconische The Lord of the Rings boeken van J.R.R. Tolkien. De langverwachte serie speelt zich af in de Second Age. Dat plaatst ongeveer 3.000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the Rings. Peter Jackson‘s Fellowship of the Rings speelde zich af aan het einde van de Second Age, toen de laatste alliantie van elven en mannen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het Tweede Tijdperk besloeg bijna 3441 jaar en begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron. Er is in die tijd veel verhaalpotentieel, waaronder de opkomst van Sauron, de creatie van de Ene Ring en de opkomst van de Ringgeesten.

De castleden zijn Robert Aramayo, Owain Arthur, Nazanin Boniadi, Tom Budge, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Daniel Weyman, Cynthia Addai-Robinson, Maxim Baldry, Ian Blackburn, Kip Chapman, Anthony Crum, Maxine Cunliffe, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Thusitha Jayasundera, Fabian McCallum, Simon Merrells,​ Geoff Morrell, Peter Mullan, Lloyd Owen, Augustus Prew, Peter Tait, Alex Tarrant, Leon Wadham, Ben Walker en Sara Zwangobani.

De serie wordt geleid door showrunners en uitvoerende producenten J.D. Payne en Patrick McKa. Zij worden vergezeld door filmmaker J.A. Bayona, die de eerste twee afleveringen regisseert en als uitvoerend producent fungeert, naast zijn creatieve partner Belén Atienza; met uitvoerende producenten Lindsey Weber, Bruce Richmond, Callum Greene, Gennifer Hutchison, Jason Cahill, Justin Doble en Sharon Tal Yguado.

In Middle-earth worden nieuwe verhaallijnen ontdekt die voorafgaan aan J.R.R. Tolkien’s The Fellowship of the Ring. The Lord of the Rings is een wereldberoemd literair werk en winnaar van de International Fantasy Award en de Prometheus Hall of Fame Award. Het boek werd in 1999 uitgeroepen tot het favoriete boek van het millennium door Amazon-klanten en in 2003 tot Groot-Brittannië’s meest geliefde roman aller tijden in The Big Read van de BBC. The Lord of the Rings is vertaald in ongeveer 40 talen en er zijn meer dan 150 miljoen exemplaren verkocht. De theaterbewerkingen van New Line Cinema en regisseur Peter Jackson hebben samen bijna 6 miljard dollar opgeleverd en hebben 17 Academy Awards® gewonnen, waaronder Best Picture.



VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter