Keira Knightley probeert de Irakoorlog te stoppen in Official Secrets trailer

Entertainment One UK heeft de trailer vrijgegeven voor de op waarheid gebaseerde film Official Secrets. Deze kun je hieronder bekijken. In de film speelt Keira Knightley klokkenluider Katharine Gun, die informatie naar de pers lekte over een illegale spionage-operatie van de NSA. Dit was opgezet om de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zover te krijgen om de invasie in Irak in 2003 goed te keuren.

In 2003, toen politici in Groot-Brittannië en de VS een invalshoek zochten om Irak binnen te vallen, lekte GCHQ-vertaler Katharine Gun een geclassificeerde e-mail die spionage van leden van de VN-Veiligheidsraad aanspoort om de resolutie tot oorlog door te drukken. Opgeladen met het overtreden van de Official Secrets Act en met het oog op een gevangenisstraf, gingen Katharine en haar advocaten op pad om haar daden te verdedigen. Met haar leven, vrijheid en huwelijk onder druk komen te staan, moet ze opkomen voor waar ze in gelooft.

Official Secrets is geregisseerd door Gavin Hood (X-Men Origins: WolverineEnder’s Game en Eye in the Sky). De cast bestaat naast Knightley uit namen als Matt Smith, Matthew Goode, Ralph Fiennes.

Official Secrets ging eerder dit jaar in première tijdens het Sundance Film Festival. De film draait vanaf 26 september in de Nederlandse bioscopen.