Kelvin Harrison Jr. & Aaron Pierre gecast in The Lion King prequel

De prequel van The Lion King is officieel in ontwikkeling. Deadline meldt dat Kelvin Harrison Jr. en Aaron Pierre de hoofdrol zullen spelen in de aankomende film. Volgens de site is de productie van de film al aan de gang en zal Moonlight-regisseur Barry Jenkins zich verdiepen in de mythologie van de iconische personages uit de originele en geliefde Disney-film.

De site merkt verder op dat het oorsprongsverhaal van Mufasa iets is dat Jenkins graag wil onderzoeken. Wat de casting betreft, zal Pierre Mufasa spelen, terwijl Harrison Jr. de rol van Taka zal spelen, die beter bekend staat als Scar tegen de tijd dat fans hem ontmoeten in The Lion King.

De titelloze prequel zal de fotorealistische animatiestijl voortzetten. Scenarist Jeff Nathanson — de schrijver van de vorige live-action film — is ook betrokken bij de prequel.

The Lion King prequel

De film zal dienen als een voortzetting van de remake die werd geregisseerd door Emmy-genomineerde Jon Favreau (The Mandalorian) en meer dan $ 1,5 miljard verdiende aan de wereldwijde kassa.

In The Lion King reizen we naar de Afrikaanse savanne waar een toekomstige koning is geboren. Simba adoreert zijn vader, koning Mufasa, en neemt zijn eigen koninklijke bestemming ter harte. Maar niet iedereen in het koninkrijk viert de komst van de nieuwe welp. Scar, Mufasa’s broer – en voormalig erfgenaam van de troon – heeft zijn eigen plannen. De strijd om Pride Rock wordt geteisterd door verraad, tragedie en drama, wat uiteindelijk resulteert in Simba’s verbanning. Met de hulp van een paar nieuwsgierige nieuwe vrienden zal Simba moeten uitzoeken hoe hij kan opgroeien en terugnemen wat hem rechtmatig toekomt.

De hoofdrollen worden gespeeld door Donald Glover, Beyoncé Knowles-Carter, James Earl JonesChiwetel Ejiofor, Alfre Woodard, JD McCraryShahadi Wright JosephJohn KaniSeth RogenBilly EichnerFlorence Kasumba, Eric André en Keegan-Michael Key.

De live-action versie van The Lion King werd geregisseerd door Jon Favreau op basis van een scenario door Jeff Nathanson.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter