Kevin Feige bevestigt: Daredevil wordt in het MCU gespeeld door Charlie Cox

Marvel-baas Kevin Feige bevestigt dat als Daredevil in het MCU verschijnt, Charlie Cox het personage zal spelen. Cox verscheen voor het eerst als de gemaskerde burgerwacht in Netflix’s Daredevil in 2015. De acteur bleef het personage drie seizoenen spelen en verscheen ook in de spin-off-serie, The Defenders. Hoewel ze in eerste instantie verscheen als onderdeel van de MCU, waren de Marvel-shows van Netflix nooit verbonden met MCU-verhaallijnen.

Fans waren erg teleurgesteld toen de Marvel-series van Netflix werden geannuleerd. Nadat duidelijk was dat Daredevil niet zou terugkeren voor seizoen 4, dienden fans een petitie in om Cox te laten verschijnen in het MCU als Matt Murdock. Er is op dit moment nog niets officieel bevestigd, maar er zijn geruchten over een terugkeer van Daredevil. Het gerucht gaat dat Cox deze maand de rol zal spelen in Spider-Man: No Way Home. Het gerucht gaat ook dat hij ook in de komende She-Hulk serie op Disney+ zal verschijnen.

In een recent interview met Cinemablend bevestigde Feige dat het MCU Cox terug zal brengen als Daredevil als het personage weer zal verschijnen. Opgemerkt moet worden dat Cox niet officieel gecast is in de MCU, maar Feige bevestigt alleen dat het MCU het personage van Cox niet zal hercasten. Feige zei:

“If you were to see Daredevil in upcoming things, Charlie Cox, yes, would be the actor playing Daredevil. Where we see that, how we see that, when we see that, remains to be seen.”

Charlie Cox heeft zijn terugkeer als Daredevil ook eerder besproken. In september vertelde de acteur aan Forbes:

“Also if there was a chance of that happening in the future, I don’t want to say something that could potentially jeopardize those chances because the people high up at Marvel, maybe they see this stuff or hear what I say and maybe that influences. I don’t know. I have no idea. I love how passionate the fans are and I feel very, very, very touched that so many of them have gone online and made their voices heard about the desire for me to come back.”

Daredevil in het MCU

Daredevil is de beroemde “Man Without Fear” uit Marvel Comics, gemaakt in 1964 door Stan Lee en Bill Everett. Als kind werd Matt Murdock bij een ongeluk verblind door een mysterieuze chemische lekkage, die zijn andere zintuigen versterkte en hem een ​​soort radar gaf. Als volwassene is Murdock overdag advocaat en ‘s nachts een burgerwacht, gekleed in zijn kenmerkende rode pak met een gehoornde masker, genaamd Daredevil.

In 2003 speelde Ben Affleck de rol van Daredevil in zijn eerste solofilm, samen met Jennifer Garner, Michael Clarke Duncan en Colin Farrell. In 2015 werd Daredevil geadapteerd tot een Netflix-serie met Charlie Cox als de titulaire held. De serie kreeg drie seizoenen voordat deze werd geannuleerd, waardoor het personage sinds 2018 in het ongewisse bleef.

Cox’s Daredevil was de eerste Marvel Cinematic Universe-serie op Netflix en maakte de weg vrij voor de spin-offs Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage en The Punisher, waarvan de eerste drie uiteindelijk uitmondden in de cross-over serie The Defenders. De serie ontving lovende recensies van critici en publiek tijdens de drie seizoenen, en fans waren aanvankelijk teleurgesteld toen het streamingplatform de serie annuleerde.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter