Kijkcijfers Constantine teleurstellend

De eerste aflevering van NBC‘s Constantine is inmiddels te zien geweest op televisie. De kijkcijfers van de stripverfilming zijn echter zwaar teleurstellend. De eerste aflevering trok slechts 4,3 miljoen kijkers. Concurrerende tv-series die tegelijkertijd met Constantine werden uitgezonden scoorden beter. Zo kwam CBS’ Blue Bloods uit op 11,3 miljoen kijkers.

Matt Ryan speelt in de titelrol van Constantine. Verder zijn er rollen voor Lucy GriffithsHarold Perrineau en Charles Halford.

De serie gaat over het personage John Constantine, een demonenjager en meester van het occulte. Hij gebruikt zijn kennis om het op te nemen tegen het bovennatuurlijke kwaad, maar wanneer zijn ziel tot de hel veroordeeld wordt geeft hij zijn strijd op. Maar wanneer hij erachter komt dat Liv, de dochter van één van zijn oudste vrienden, wordt opgejaagd door demonen keert hij terug. Liv en Constantine gaan samen een team vormen om deze demonen voor altijd te verslaan.

De pilot van Constantine is geschreven door David S. Goyer (Batman Begins, Man of Steel) en Daniel Cerone (The Mentalist). De pilot zal geregisseerd worden door The Descent’s Neil Marshall. De serie is gebaseerd is op de Hellblazer stripboeken van uitgeverij Vertigo, bedacht door Alan Moore, Steve Bissette en John Totleben. Hij verscheen voor het eerst in DC’s ‘Swamp Thing’ in 1985, waarna hhij zijn eigen serie kreeg, ‘Hellblazer’ genaamd.