Klaar voor het einde Game of Thrones seizoen 3?

Vandaag is de negende aflevering van Game of Thrones seizoen 3 te bekijken. Nog maar een week te gaan voordat het derde seizoen ten einde komt. Wendingen, onthullingen en doden; in seizoensfinales kan het allemaal. HBO zendt volgende week de seizoensfinale “Mhysa” uit, waarvan hieronder een preview te bekijken valt.

Game of Thrones seizoen 3

In het derde seizoen van de succesvolle HBO dramaserie Game of Thrones weten de Lannisters zich met moeite aan de macht vast te klampen na de brutale zee-invasie van Stannis Baratheon. Ondertussen staan er in het Noorden dingen te gebeuren die het machtsevenwicht dreigen te veranderen. Robb Stark, Koning van het Noorden, krijgt met zware rampspoed af te rekenen wanneer hij probeert zijn overwinningen op de Lannisters uit te bouwen. Over de Muur zetten Mance Rayder en zijn gigantisch wildlingenleger hun onstuitbare mars naar het zuiden voort. Aan de andere kant van de Narrow Sea probeert Daenerys Targaryen – na de hereniging met haar drie snel opgroeiende draken – een leger op de been te brengen. Daarmee wil ze uit Essos afvaren om uiteindelijk de IJzeren Troon te kunnen opeisen.

De serie is gebaseerd op de fantasy boekenreeks door George R.R. Martin. Terugkerende castleden zijn Michelle FairleyCarice van HoutenAidan GillenPeter DinklageNikolaj Coster-WaldauLena HeadeyEmilia ClarkeKit HaringtonSophie TurnerMaisie WilliamsAlfie AllenJohn BradleyLiam CunninghamNathalie EmmanuelJerome FlynnIain GlenIsaac Hempstead WrightConleth HillKristofer Hivju.