Komiek en Aladdin stemacteur Gilbert Gottfried overleden

Stand-up komiek, acteur en stemacteur Gilbert Gottfried is op 67-jarige leeftijd overleden. Hij leed al enige tijd aan Musculaire dystrofie. Op Gottfrieds Twitter account deelde zijn familie het trieste nieuws. 

“We are heartbroken to announce the passing of our beloved Gilbert Gottfried after a long illness. In addition to being the most iconic voice in comedy, Gilbert was a wonderful husband, brother, friend and father to his two young children. Although today is a sad day for all of us, please keep laughing as loud as possible in Gilbert’s honor.”

Gilbert Gottfried overleden

Gottfried werd geboren in 1955 en begon op 15-jarige leeftijd al aan stand-up. In 1980 verscheen hij als acteur in het zesde seizoen van de populaire komedieserie Saturday Night Live. Hij verliet de show echter al na slechts 12 afleveringen. Gottfried hield weinig plezierige ervaringen over aan zijn tijd bij SNL. Wel werd hij later herenigd met zijn oud-collega Eddie Murphy in Beverly Hills Cop II (1987). Verder verscheen hij in films als Look Who’s Talking Too (1990) en de Problem Child filmreeks. Als stemacteur was hij te horen in The Ren & Stimpy show (1991) en Duckman (1994).

Veel jongeren zullen Gilbert Gottfried vooral kennen als de stem achter de luidruchtige papegaai Iago van de Disney animatiefilm Aladdin (1992). In de wereld van de stand-up was hij echter ook een geliefde komiek. Hij was vooral berucht om zijn schreeuwerige stem en politiek incorrecte humor. In het openbaar sprak hij maar zelden met zijn ‘normale’ stem. Gottfried had gedurende zijn carrière een aantal controverses vanwege grappen die ongepast werden geacht. Bij een roast van Hugh Hefner in New York maakte Gottfried een grap over de 11 september aanslagen, slechts drie weken nadat de aanslagen hadden plaatsgevonden. In 2011 kwam hij wederom in de problemen vanwege grappen over de Zeebeving nabij Sendai. Een van de bekendste grappen uit zijn repertoire was zijn versie van The Aristocrats, een mop die veelal uit improvisatie bestaat en draait om een familieorgie. In 2005 verscheen hij ook in de documentaire The Aristocrats, over de gelijknamige mop.

R.I.P. Gilbert Gottfried 1955 – 2022VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter