Komiek Louie Anderson op 68-jarige leeftijd overleden

De komediewereld is weer een icoon kwijtgeraakt. Stand-up komiek, acteur en tv persoonlijkheid Louie Anderson is op 68-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dat heeft zijn publicist bevestigd bij Variety.

Louie Anderson

Nadat hij een komedieshow bezocht in 1978 besloot Louie Anderson zelf stand-up een kans te geven. Zijn materiaal was voor een groot deel geïnspireerd op zijn familieleven, zijn zwaar postuur en zijn eetverslaving. De doorbraak van Anderson kwam in 1984 toen hij als stand-up komiek optrad op The Tonight Show Starring Johnny Carson. Hij kreeg zijn eigen komedie specials en verscheen regelmatig op late night talkshows. Daarna zou hij ook rollen spelen in films als Ferris Bueller’s Day Off (1986) en Coming to America (1988). Louie Andersons laatste filmrol was in 2021, in de sequelfilm Coming 2 America. 

In 1995 produceerde Anderson de animatieserie van Fox Life with Louie, en speelde hier ook in als stemacteur. Louie Anderson vertolkte de rol van zichzelf als 8-jarige, en ook van Louie’s vader. Het programma was geïnspireerd op de jeugd van Louie Anderson, toen hij opgroeide in Saint Paul, Minn. De acteur won twee Emmy’s voor deze rol. In 1996 begon hij ook een sitcom genaamd The Louie Show op CBS, hoewel deze show al na zes afleveringen van de buis verdween. Tussen 1999 en 2002 presenteerde hij ook de derde revival van Family Feud. In 2017 verscheen hij ook in de show als deelnemer.

In 1997 werd Louie Anderson slachtoffer van chantage. Een man genaamd Richard John Gordon dreigde tabloids in te lichten over een incident waarin Anderson Gordon voor seks zou hebben benaderd. Uit angst dat zijn carrière met twee familie-georiënteerde shows eronder zou leiden betaalde Anderson Gordon zwijggeld. Maar toen Gordon zijn eis verhoogde werden autoriteiten ingeschakeld en werd de dader opgepakt.

Tussen 2016 en 2019 speelde Anderson de rol van moeder Christine Baskets in de FX komedie serie Baskets. Ook hier won hij een Emmy voor. De serie werd gecreëerd door Louis C.K., Zach Galifianakis en Jonathan Krisel. Toen Galifianakis het personage van Christine beschreef dachten zijn collega’s meteen aan Louie Anderson voor de rol. Anderson zag in Christine ook zijn eigen moeder, die in 1990 overleed.

R.I.P. Louie Anderson 1953 – 2022 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter