Komt er een Daredevil seizoen 4 op Disney Plus?

Komt er een Daredevil seizoen 4 op Disney Plus? Een merkwaardig lek heeft schijnbaar onthuld dat Marvel een nieuwe Daredevil serie ontwikkelt. Met dank aan een bericht van de bekende scooper Murphy’s Multiverse, heeft Marvel Studios een nieuwe LLC (vennootschap met beperkte aansprakelijkheid) opgericht met de naam “Blind Faith Productions LLC”, wat een toespeling op Daredevil zou kunnen zijn. Hoewel dit bericht op geen enkele manier wordt bevestigd als een Daredevil-project, verwijst de naam van de LLC naar zowel de fysieke kenmerken van de Marvel-antiheld als zijn spirituele overtuigingen. Dit is zeker opvallend nu Daredevil en de rest van The Defenders op Disney Plus zullen verschijnen.

Het bericht werd opgevolgd door @TheComixKid en @MyTimeToShineH, van wie bekend is dat ze online scoops hebben. Ze zeggen dat de Daredevil-serie inderdaad terugkeert, met de originele cast van de serie. @TheComixKid heeft er zelfs Disney over benaderd. Het bedrijf ontkende het, maar zoals @TheComixKid opmerkte: “het zou niet de eerste, tweede of derde keer zijn dat ze me iets ontzegden dat later zou worden onthuld.”

De Netflix Daredevil serie begon in 2015 en introduceert Charlie Cox als Matt Murdock, ook bekend als Daredevil, een blinde advocaat die elke dag de misdaad bestrijdt als een gemaskerde burgerwacht. Met behulp van zijn verhoogde zintuigen, die hij kreeg nadat hij als jonge jongen blind was geworden, bestrijdt Matt Murdock ‘s nachts de misdaad in de straten van Hell’s Kitchen in New York City als Daredevil en begint hij een samenzwering van de criminele onderwereld onder leiding van Wilson Fisk aan het licht te brengen.

De hoofdrollen in de serie werden gespeeld door Deborah Ann Woll, Elden Henson, Rosario Dawson, Vincent D’Onofrio, Toby Leonard Moore, Vondie Curtis-Hall, Bob Gunton, Ayelet Zurer, Jon Bernthal, Élodie Yung en Stephen Rider. Daredevil introduceerde geleidelijk andere bekende Marvel-personages zoals The Punisher, Electra en Bullseye tijdens de drie seizoenen en werd geprezen door zowel critici als publiek.

Terwijl we afwachten of dit vermeende Daredevil-project een vierde seizoen is of een reboot, een beetje van beide, is acteur Charlie Cox al begonnen met praten over wat hij zou willen zien als het personage terugkeert. Een belangrijk ding dat de acteur hoopt te zien, is een iets meer stripboek-accuraat kostuum voor het titelpersonage. De acteur zei recentelijk:

“If there is some new suit or if it does morph or change or it’s redone or whatever, it will be so much more fun for the fans to just have that moment of like, ‘Oh shit, that’s what it is,’. What I would say is, I’ve always liked the idea that at some point in Matt’s journey, his emotional journey, and again, I don’t know how everything is happening, or what might happen, and how it ties into what we’ve already done, I have no idea at all. But I’ve always liked the idea that at some point he feels like he has earned the right to have the DD [on his chest], which we’ve never had.”

Na zijn cameo als Peter Parker’s advocaat in het recente MCU-uitje Spider-Man: No Way Home, zijn fans verheugd om nog meer van Charlie Cox als Daredevil te zien.

Daredevil seizoen 4 op Disney Plus

Deze onthulling komt nadat Cox onlangs zijn langverwachte Marvel Cinematic Universe-debuut maakte als Matt Murdock in een korte cameo in Spider-Man: No Way Home. Kort daarna kon Vincent D’Onofrio ook zijn iconische Daredevil-rol als Wilson Fisk/Kingpin opnieuw spelen in de Disney Plus serie Hawkeye.

In 2018 besloot Netflix zijn drie Marvel-series, waaronder Luke Cage, Iron Fist en Daredevil, te annuleren. Na een jaar had de streamer ook Jessica Jones en The Punisher stopgezet. De verrassende annuleringen markeren het begin van het einde voor Jeph Loeb’s Marvel Television, dat in 2019 onder de vlag van Marvel Studios werd geplaatst na de promotie van Marvel Studios President Kevin Feige tot Marvel’s Chief Creative Officer.

Vorig jaar zijn de live-actierechten op de bovengenoemde Marvel-personages eindelijk teruggegeven aan Marvel Studios, waardoor ze Matt Murdock in No Way Home en Kingpin in de Hawkeye-serie konden gebruiken. Het valt nog te bezien of andere acteurs van de Netflix/Marvel-series ook in toekomstige MCU-projecten zullen verschijnen of niet.

Het Marvel Cinematic Universe begon vorig jaar aan fase vier met vier films en vijf Disney+ series, waaronder WandaVision. Dit jaar zal Marvel Studios naar verwachting drie of vier nieuwe live-action MCU-series debuteren, zoals Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter