Komt er een Poldark seizoen 6?

Poldark eindigde in 2019 met een vijfde seizoen. De reeks is een Britse dramaserie naar de gelijknamige boekenreeks van Winston Graham. Alles bij elkaar produceerde Winston Graham twaalf romans over Ross Poldark, zijn familie en zijn vijanden, en tot dusver heeft de serie Poldark alleen de eerste zeven boeken behandeld. Dat betekent dat er nog een heel ander verhaal moet worden vertelt met betrekking tot de kinderen van Ross en Demelza. Maar zal Poldark terugkeren voor nog een seizoen? Komt er een Poldark seizoen 6?

Seizoen vijf heeft zich op nieuw terrein gewaagd dat niet is onderzocht in de originele romans. Het laatste seizoen besloeg de periode van elf jaar tussen de zevende (The Angry Tide) en achtste (The Stranger from the Sea) boeken. Poldark-scenarioschrijver Debbie Horsfield legde uit:

“Winston Graham had left plenty of hints in book eight about events which had happened in those intervening years, but he gives little away about how Ross achieved that transformation.So for me it was the starting point, the way to navigate through series five. Winston Graham’s son Andrew endorsed my wish to continue his father’s methodology – looking at the historical context (Napoleonic Wars, Act of Union, fast-approaching Abolition of Slavery) and using real events and real people to drive the narrative.”

Poldark seizoen 5 is bedoeld als het laatste seizoen van de BBC-serie. Op dit moment hoeven we helaas niet te wachten op Poldark seizoen 6.

Poldark seizoen 6

Het historische tv-epos Poldark is een remake van de legendarische gelijknamige serie uit de jaren ’70. Deze nieuwe bewerking bleek een zo mogelijk nog groter succes. Geen wonder, want de romantiek en dramatiek van Poldark zijn tijdloos. De charismatische hoofdpersoon is Ross Poldark. Hij heeft aan Britse zijde meegevochten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog en keert na drie jaar terug naar het huis van zijn familie in Cornwall. Daar hoort hij tot zijn schrik dat zijn vader is overleden en dat er van een erfenis vrijwel geen sprake is. Tot overmaat van ramp heeft zijn geliefde Elizabeth zich verloofd met zijn neef Francis. Ondanks alle tegenslag is Ross vastberaden een nieuw leven op te bouwen. Gelukkig wordt hij daarin gesteund door zijn nieuwe huishoudster, de mooie Demelza. Er ontstaat zelfs een hartstochtelijke romance tussen de twee. Maar er zijn kapers op de kust…

In de hoofdrol zien we Aidan Turner, Eleanor Tomlinson, Heida Reed, Ruby Bentall, Jack Farthing.

Poldark kreeg vijf seizoenen en werd door de BBC uitgezonden tussen 2015 en 2019.  VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter