Komt er een Space Force seizoen 3?

Komt er nog een Space Force seizoen 3? Space Force heeft helaas zijn laatste missie gevlogen. Netflix heeft de excentrieke comedy na twee seizoenen geannuleerd, dat heeft EW bevestigd. Er waren grote verwachtingen rond de serie, waarbij Steve Carell terugkeerde naar tv en opnieuw samenwerkte met zijn oude The Office baas, Greg Daniels.

Carell vertelde EW dat hij door Netflix was benaderd voor een serie met alleen een naam en geen uitgangspunt. Hij zeiL

“The notion of this new military entity was funny to me, so I called Greg Daniels and said, ‘How would you feel about doing a show on Space Force with me? It just seemed like a new avenue. It seemed like something that had never been explored before. Obviously, because it hadn’t existed. So I think just given that, it could be really anything. Because we’d be developing our show simultaneously as the actual Space Force was being created, there were no parameters, there were no rules. It was a blank sheet of paper for us, and that was intriguing.”

Het debuutseizoen van Space Force, dat in 2020 in première ging op Netflix, bestond uit 10 afleveringen. Het wordt gevolgd door een korter seizoen 2 met slechts zeven afleveringen. Desondanks was het in staat om met een beknopter verhaal te komen, waarbij veel aandacht werd besteed aan de hoofdcast. Gezien de verandering in de administratie en de gebeurtenissen in de finale van Space Force seizoen 1, hebben General Naird (Steve Carell) en zijn team hard gewerkt om ervoor te zorgen dat de organisatie ondanks enorme bezuinigingen effectief bleef. Space Force seizoen 2 eindigde met een nieuwe dreigende crisis, waardoor het team gedwongen werd om weer bij elkaar te komen.

De serie Space Force kreeg gemengde recensies na het debuut in mei 2020, maar dat weerhield Netflix er niet van om Space Force seizoen 2 te vernieuwen. Omdat de serie in het eerste seizoen al prijzig was, gezien de sterrencast en de opnames in Los Angeles, heeft Netflix ervoor gekozen om de productie van LA naar Vancouver te verplaatsen. Bovendien, in de hoop een meer geprezen creatief pad te vinden, heeft Norm Hiscock (Brooklyn Nine-Nine, Parks and Recreation) zich bij de serie aangesloten als co-showrunner en co-ster Jimmy O. Yang (Fantasy Island) is toegetreden tot de schrijverskamer.

Space Force seizoen 3

Space Force is een comedyserie over een kleurrijke groep mensen die belast wordt met de taak om een nieuwe tak van het Amerikaanse leger onder de naam ‘Space Force’ op te zetten. De vier-sterren generaal en piloot Mark R. Naird, wiens grootste droom is om de luchtmacht te runnen, is blij verrast wanneer uitgerekend hij wordt verkozen om de nieuwe tak van de Amerikaanse Armed forces te leiden. Met enige scepsis maar volledige toewijding verhuist Mark met zijn gezin naar een afgelegen legerbasis in Colorado. Daar wordt Naird samen met zijn bonte teamleden, bestaande uit wetenschappers en ‘Spacemen’, belast met de loodzware taak om zo snel mogelijk opnieuw Amerikanen naar de maan te sturen en daarmee volledige dominantie van de Amerikaanse Armed Forces in de ruimte te claimen.

Seizoen 2 van Space Force gaat verder met General Naird en zijn underdog-team die hun waarde moeten bewijzen aan een nieuwe regering terwijl ze omgaan met interpersoonlijke uitdagingen. Zal de groep bij elkaar komen of uit elkaar vallen onder de druk…? Space Force is tenslotte ook maar een mens.

De cast van Space Force bestaat uit Steve Carell, Lisa Kudrow, John Malkovich, Diana Silvers, Tawny Newsome, Ben Schwartz, Jimmy O. Yang, Noah Emmerich, Alex Sparrow en Don Lake.

De serie is een komedie gemaakt door co-creators Steve Carell en Greg Daniels (The Office), een verhaal waarbij de inzet hoog is en de ambities nog hoger liggen. Howard Klein / 3Arts (The Office) dient ook als uitvoerend producent.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter