Komt er nog een Supernatural seizoen 16?

De laatste aflevering van Supernatural neemt afscheid van Sam en Dean Winchester na een epische reis – maar is er nog een kans voor seizoen 16?

Supernatural debuteerde in 2005 op The WB en was meteen een hit dankzij de chemie tussen sterren Jared Padalecki en Jensen Ackles. De show kreeg een boost in de kijkcijfers na de toevoeging van Misha Collins als de engel Castiel in seizoen 4, en het aantal kijkers is het afgelopen decennium grotendeels stabiel gebleven.

In plaats van te worden geannuleerd door The CW, was het einde van Supernatural een creatieve beslissing van de showrunners en acteurs. Tijdens een toespraak op VegasCon in 2019 zei Ackles:

“It wasn’t an easy decision. It was months and months, if not years of discussion… Nobody wanted to see this show fizzle out.”

Na 15 jaar op tv had Supernatural geen nieuwe verhalen meer te vertellen, en alle betrokkenen wilden op een goede manier afsluiten. Voordat het 15e seizoen begon met filmen, hebben de acteurs vertelt dat ze de moeilijke beslissing hadden genomen om de serie tot een einde te brengen. Het was hun beslissing en niet de keuze van The CW om de serie te annuleren.

De algemene regel voor tv revivals is “zeg nooit nooit”, vooral gezien de recente terugkeer van langlopende tv-shows zoals The X-Files en Twin Peaks. The CW-president Mark Pedowitz zei in 2016:

“There’s an open pass [to continuing Supernatural indefinitely] if the boys keep wanting to do it.”

Dit betekent dat Ackles en Padalecki waarschijnlijk met open armen zouden worden verwelkomd als ze ooit heimwee zouden krijgen. Op het moment van schrijven zijn er echter geen plannen voor Supernatural seizoen 16 bij The CW.

Supernatural seizoen 16

De epische reis van de gebroeders Winchester eindigt wanneer Supernatural het laatste seizoen ingaat. Sam (Jared Padalecki) en Dean (Jensen Ackles) en de engel Castiel (Misha Collins) hebben monsters, demonen, Hemel en hel overwonnen, en in het 14e seizoen van de serie worstelden de Winchesters met de aartsengel Michael die Dean bezat. In een dappere daad vernietigde Sam en Deans surrogaatzoon Jack (Alexander Calvert) zijn ziel om zijn adoptievader te verlossen. Maar dit bleek een fatale fout te zijn, die leidde tot de dood van Mary Winchester (Samantha Smith). Het 14e seizoen zag ook de terugkeer van John Winchester (Jeffrey Dean Morgan).

In seizoen 15 worden Sam en Dean geconfronteerd met een bedreiging die verder gaat dan waar ze ooit mee hebben geworsteld… alles wat ze zich ooit hadden kunnen voorstellen: God zelf.

De hoofdrollen worden gespeeld door Jared Padalecki, Jensen Ackles, Misha Collins, Alexander Calvert, Jeffrey Dean Morgan.

De langlopende serie is gemaakt door Eric Kripke (The Boys, Timeless, The House with a Clock in Its Walls) met Andrew Dabb en Robert Singer als co-showrunners en uitvoerende producenten. Supernatural kwam eind vorig jaar na vijftien seizoenen ten einde.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter