Komt Netflix nog met een Sense8 seizoen 3?

Sense8 is vanaf het begin een hit voor Netflix. De serie kreeg twee seizoenen en veel fans schreeuwen nog steeds om Sense8 seizoen 3. Helaas lijkt het er op dat de serie niet terugkomt.

Sense 8 is een sciencefiction-dramaserie die voor het eerst werd uitgebracht in 2015. De reeks werd geregisseerd door Lana Wachowski en Lilly Wachowski en kreeg na de eerste twee seizoenen veel fans. De serie werd door Netflix in 2017 geannuleerd, maar het publiek wacht nog steeds op een derde seizoen. Om de kijkers toch tegemoet te komen, bracht Netflix in 2018 een enkele aflevering uit en kondigde daarna aan dat Sense8 niet terugkomt voor een nieuw seizoen.

Waarom heeft de streamer de serie beëindigd? Het lijkt erop dat het probleem de hoge kosten is. Vanwege de opzet van de reeks werd elke scène op de daadwerkelijke locatie gefilmd, wat veel kosten met zich meebrengt. Een seizoen zou al snel $ 80 miljoen hebben gekost. Na 23 afleveringen, met opnames in 16 steden en 13 landen, heeft Netflix besloten om niet meer verder te gaan met Sense8. Bedenker Lana Wachowski heeft echter wel aangegeven dat ze het derde seizoen van Sense8 heeft geschreven nadat de serie een 2-uur durende special kreeg.

Sense8 seizoen 3

Persoonlijke levens worden opzij geschoven als het cluster, hun hulpjes en een aantal onverwachte bondgenoten zich verenigen voor een reddingsmissie en BPO-verwijdering om de toekomst van alle Sensaten te beschermen.

Sense8 is afkomstig van Lana Wachowski, Grant Hill en J. Michael Straczynski. De serie is gecentreerd rond acht personages, uit verschillende delen van de wereld, die een gewelddadige visie ervaren. Al snel merken ze dat ze mentaal verbonden zijn door de ervaring. Ze raken verbonden, kunnen elkaar zien en met elkaar praten alsof ze zich op dezelfde plek bevinden, met toegang tot elkaars diepste geheimen. Niet alleen moeten de acht zich aanpassen aan dit nieuwe vermogen en aan elkaar, ze moeten uitzoeken waarom hun leven nu in gevaar is. In seizoen 2 blijven duistere krachten het cluster van acht verbonden personages volgen. Ze leren meer over BPO, de geheime organisatie die op zoek is naar hun cluster en anderen zoals zij, en werken samen om zichzelf te beschermen tegen deze organisatie.

In de serie zijn er rollen voor Brian J. SmithTuppence MiddletonJamie ClaytonMiguel Angel SilvestreTina DesaiDoona BaeAml AmeenMax RiemeltDaryl HannahNaveen AndrewsTerrence MannFreema Agyeman, Alfonso Herrera, Erendira Ibarra, Adam Shapiro, Ness Bautista​ en ​​​Joe Pantoliano.

Lana Wachowski, Grant Hill en J. Michael Straczynski doen dienst als uitvoerend producenten.

Er zijn in totaal 2 seizoenen met samen 24 afleveringen beschikbaar op Netflix.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter