La Mif van Fred Baillif 24 maart in de bioscoop

Regisseur Fred Baillif maakte met La Mif een eerlijk en openhartig portret van jonge vrouwen die, ondanks hun onzekere situatie, bruisen van levenslust. De film verschijnt op 24 maart 2022 in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een trailer.

La Mif

La Mif

La Mif vertelt het verhaal van zeven jonge vrouwen die samenwonen onder hetzelfde dak, als een familie, zonder dat ze daar zelf voor kozen. Met ieder hun eigen achtergrond en levensverhaal vinden ze in deze opvang iets wat lijkt op een thuis. Ze delen vreugde en verdriet en rebelleren hartstochtelijk tegen de tekortkomingen in hun leven. Bevlogen directeur Lora doet er alles aan om de groep zo goed mogelijk te ondersteunen, maar haar emotionele inzet is eindig en conflicten zijn onvermijdelijk in deze diverse surrogaatfamilie.

Regisseur Fred Baillif heeft een achtergrond als jeugdzorgwerker en de actrices zijn grotendeels geen doorgewinterde actrices, maar vrouwen met een verleden in de jeugdzorg. De film won Beste Film in Berlijn en de Bayard d’Or en Prix d’Agnes in Namur.

De hoofdrollen worden gespeeld door Claudia Grob, Anaïs Uldry, Kassia Da Costa, Joyce Esther Ndayisenga, Charlie Areddy, Amélie Tonsi, Amandine Golay, Sara Tulu.

La Mif verschijnt op 24 maart 2022 in de Nederlandse bioscopen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter