Laatste seizoen Agents of S.H.I.E.L.D. heeft eindelijk cross-over met MCU

Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 7 is officieel van start gegaan, wat betekent dat de langlopende Marvel serie binnenkort ten einde loopt. Hoewel de serie zich grotendeels afzonderlijk van het groter universum heeft gespeeld, lijkt het erop dat we een cross-over zullen krijgen. Volgens uitvoerende producenten Jed Whedon, Jeph Loeb en Jeffrey Bell zal seizoen 7 aansluiten bij het grotere Marvel Cinematic Universe. Er is geen twijfel dat Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. zich in hetzelfde universum afspeelt als de films, aangezien Clark Gregg‘s agent Coulson voor het eerst verscheen in Iron Man, waarna hij zijn ondergang kreeg in The Avengers. Maar naarmate de serie vorderde, verminderde de verbindingen met de films. In een interview na de première van seizoen 7 plaagde het trio van producenten echter dat er dit jaar een belangrijkere connectie zal zijn. Hier is wat ze erover te zeggen hadden.

Jed Whedon: We’re going to bump into something.

Jeph Loeb: (laughs) Yeah, we’ll bump into something.

Jeffrey Bell: Something will definitely happen.

Dat is zo vaag als het maar kan zijn, maar het is goed nieuws voor fans. De vraag is, wat zullen ze tegen het lijf lopen? Dat blijft nog even gissen, maar gelukkig lijkt het erop dat de show met een knal zal eindigen. Jeffrey Bell, die ook co-showrunner is, had dit toe te voegen:

“I want to say that because this was our last season and because there was an underlying nostalgia, we really went for it with stories. I mean, we took chances. There’s a lot of fun things that we would’ve never attempted earlier in the show and I’m really curious to see how fans respond to some of those bolder choices.”

Na bijna 4 jaar sinds het tweede en laatste seizoen van Marvel’s Agent Carter in 2016 werd uitgezonden, meldde EW eerder dat het laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. een Agent Carter-crossover zal bevatten, waarbij Enver Gjokaj zijn terugkeer naar het Marvel TV-universum maakt als agent Daniel Sousa. Co-creator Jed Whedon sprak over Daniel Sousa’s leuke interactie met Clark Gregg’s Phil Coulson en onthulde hoe fans zullen zien hoe vergelijkbaar hun personages zijn. Hij zei:

“One of the things we think is so fun — especially with Coulson, who’s just a fanboy for S.H.I.E.L.D. history — is them just getting to walk right into [that history]. With Sousa, we had a good opportunity to hit that note with Agent Coulson.”

Gjokaj voegde toe:

“What’s unexpectedly, for me, really fun is that we realized once we got Coulson and [Sousa] in the same scene that they’re very similar.”

Aan het einde van seizoen 6 vluchtte het S.H.I.E.L.D. team (minus Fitz) de huidige tijd, waar Chronicom-jagers van plan waren om de aarde te bezetten / Chronyca-3 te vestigen, via een nieuwe Zephry. Het schip reisde door de tijd en arriveerde in New York, waar het Empire State Building net gebouwd was.

In het laatste seizoen zijn Coulson en het team gestrand in 1931 in New York City. Nu de geheel nieuwe Zephyr elk moment naar een andere tijdsperiode kan springen, moet het team zich haasten om erachter te komen wat er precies is gebeurd. Als ze falen, zou dat een ramp betekenen voor het verleden, het heden en de toekomst van de wereld.

Het laatste seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. betekent ook het einde van Marvel Television zoals we die de afgelopen jaren hebben leren kennen. Zodra Kevin Feige zijn nieuwe rol als Chief Creative Officer van Marvel op zich nam, werd de tv-afdeling van het bedrijf opgeslorpt door Marvel Studios, waardoor Feige de controle kreeg over alle ondernemingen op het kleine scherm. Hoewel de serie eindigt, is ten minste één castlid ervan overtuigd dat de personages niet volledig zullen verdwijnen uit het MCU-landschap. Afgelopen herfst stelde Ming-Na Wen voor dat Melinda May een rol zou kunnen spelen in toekomstige Marvel-projecten.

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. heeft rollen voor Clark Gregg als Agent Phil Coulson, Ming-Na Wen als Agent Melinda May, Chloe Bennet als Daisy Johnson, Iain De Caestecker als Agent Leo Fitz, Elizabeth Henstridge als Agent Jemma Simmons, Henry Simmons als Agent Alphonso “Mack” MacKenzie, Natalia Cordova-Buckley als Elena “Yo-Yo” Rodriguez, Jeff Ward als Deke Shaw.

De serie is bedacht door Joss Whedon, Jed Whedon & Maurissa Tancharoen.

Agents of S.H.I.E.L.D. seizoen 7 is vanaf 27 mei 2020 te zien.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter