Landkaart vrijgegeven voor The Lord of the Rings tv-serie

Er zijn nog maar weinig details bekend over The Lord of the Rings tv-serie die Amazon momenteel aan het produceren is bekend. Op dit moment kunnen wij enkel uitgaan van geruchten. Zo zou Peter Jackson verwikkeld zijn in dit project als producent. Ook werd gezegd dat het eerste seizoen van de serie zou draaien om een jonge Aragorn. De volgende informatie lijkt dat laatste gerucht weer in twijfel te trekken.

Op het officiële Twitter account van de serie is namelijk een landkaart van Midden-aarde gedeeld. Dezelfde kaart was eerder al vrijgegeven. In deze tweet zien we echter ook de namen van verschillende locaties.

Twee opvallende namen op de kaart zijn Mordor en Calenardhon. Voor de mensen die niet heel veel van de geschiedenis van Midden-aarde afweten: Calenardhon is de naam van het land dat later bekend komt te staan als Rohan. Hiermee lijkt men te suggereren dat het om een kaart gaat van Midden-aarde in een tijdperk honderden, zo niet duizenden, jaren voor de gebeurtenissen van The Lord of the Rings en voordat Aragorn geboren werd. Mogelijk gaat het om Midden-aarde halverwege de Tweede Era. Dat is het tijdperk waarin de magische ringen werden gesmeden en Sauron zijn entree maakte als de kwade heerser van Mordor. De zin in de tweet “Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,” lijkt ook te wijzen om de creatie van de ringen.

Met deze kaart is nog niks officieel bevestigd. Het kan zijn dat de oorlog tegen Sauron een prominente rol zal spelen in de tv-serie (in de filmreeks van Peter Jackson zagen we enkel fragmenten van deze gebeurtenis). Het is ook mogelijk dat de kaart enkel een introductie is tot Midden-aarde, en dat het niet representatief is aan de setting van de serie. Voor officiële berichtgeving over het verhaal zullen we dan ook wat langer moeten wachten.