Le Sommet des Dieux van Patrick Imbert 18 augustus in de bioscoop

De animatiefilm Le Sommet des Dieux van Patrick Imbert is vanaf 18 augustus 2022 in de Nederlandse bioscoop te zien. De film is winnaar César voor beste animatiefilm 2022. Bekijk hieronder de trailer.

Waren George Mallory en Andrew Irvine in 1924 de eersten die de top van de Everest bereikten? Alleen de Kodak waarmee zij zichzelf op het dak van de wereld fotografeerden, kan de waarheid onthullen. Zeventig jaar later herkent de jonge Japanse reporter Fukamachi het apparaat in de handen van Habu Jôji, een klimmer die al jarenlang verdwenen gewaand werd.

Le Sommet des Dieux

Le Sommet des Dieux

In hun poging om als eersten de top van de Mount Everest te bereiken verdwenen George Mallory en Andrew Irvine in 1924 spoorloos. Het enige bewijs dat ze ooit de berg bedwongen zouden hebben, is via Mallory’s fototoestel. De toevallige vondst van de camera, zeventig jaar later in Kathmandu, lokt journalist Fukamachi naar de top van de goden. Deze indrukwekkende film is gebaseerd op de succesvolle manga van Jiro Taniguchi en Baku Yumemakura, en is geïnspireerd op ware gebeurtenissen. Hij neemt de kijker mee op een spannend avontuur in het adembenemende landschap van de Himalaya.

De film is geregisseerd door Patrick Imbert op basis van een scenario door Jirô Taniguchi, Baku Yumemakura, Magali Pouzol.

Le Sommet des Dieux maakte deel uit van de officiële selectie van het festival van Cannes en won de César voor beste animatiefilm in Frankrijk. Op 18 augustus wordt de film in Nederland uitgebracht door Lumière.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter