Léa Seydoux speelt Lady Margot in Dune: Part Two

Vlak voor de zomeropnames van Denis Villeneuve´s sci-fi epos Dune is er mogelijk een nieuwe naam aan de cast toegevoegd. James Bond actrice Léa Seydoux is in gesprek om Lady Margot te spelen in Dune: Part Two. Zo meldt Deadline. De cast van Dune wordt steeds rijker, met grote namen zoals Florence Pugh, Austin Butler en Christopher Walken.

Het personage Lady Margot is getrouwd met Count Hasimir Fenring, een heer die banden heeft met Keizer Shaddam (Christopher Walken). Zij is ook een toegewijd lid van de zusterschap Bene Gesserit. En zij blijft een bondgenoot van Lady Jessica (Rebecca Ferguson) nadat Paul Atreides (Timothée Chalamet) een leider wordt op planeet Arrakis.

Léa Seydoux is een César genomineerde actrice. In Frankrijk werd ze bekend om haar rollen in films als La Vie d’Adèle (Blue is the Warmest Colour) en La Belle Personne. In Hollywood boekte ze vervolgens veel succes in films als Midnight in Paris en The Grand Busapest Hotel. In Spectre en No Time to Die speelt ze ook de Bondgirl Madeleine Swann.

Léa Seydoux in Dune: Part Two

Legendary heeft vorig jaar Dune: Part Two aangekondigd , na het succes van de eerste film. Het vervolg verschijnt op 20 oktober 2023. De voor een Oscar genomineerde Denis Villeneuve (Arrival, Blade Runner 2049) regisseerde Dune, naar de gelijknamige bestseller van Frank Herbert. Dune vertelt het mythische en emotionele heldenverhaal van Paul Atreides, een briljante en begaafde jongeman die tot grootse dingen is voorbestemd. Hij moet naar de gevaarlijkste planeet in het universum reizen om de toekomst van zijn familie en volk veilig te stellen. Intussen wordt er door kwaadaardige mogendheden hevig gestreden om de kostbare grondstof van de planeet, een stof die alleen daar te winnen is en in staat is het menselijk vermogen te vergroten. Alleen degenen die hun angst weten te overwinnen zullen overleven.

De nieuwe ⊃∪∩⪽ film heeft een cast die bestaat uit Timothée Chalamet (Call Me by Your Name) als Paul Atreides, Oscar Isaac (Star Wars: Episode IX) als Duke Leto, Zendaya (Spider-Man: Far From Home) als Chani, Oscar winnaar Javier Bardem (No Country for Old Men) als Stilgar, Stellan Skarsgård (Thor) als Vladimir Harkonnen, Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Fallout) als Jessica Atreides, Charlotte Rampling (45 Years) als Reverend Mother Mohiam, Jason Momoa (Aquaman) als Duncan Idaho, Josh Brolin (Sicario, Avengers: Endgame) als Gurney Halleck, Dave Bautista (Avengers: Infinity War) als Glossu Rabban, Christopher Walken (Pulp Fiction, Catch me if you can) als Keizer Shaddam en David Dastmalchian (Ant Man and the Wasp) als Piter De Vries.

Dune verdiende vorig jaar. $400.6 miljoen in de wereldwijde box office . Het kreeg ook tien Oscar nominaties, waarvan de film er tien won. Het verhaal van Dune werd eerder geadapteerd door David Lynch in 1985. Ook werd er in 2000 een mini-serie uitgezonden op SYFY. Blade Runner 2049 en Arrival regisseur Denis Villeneuve heeft de nieuwe versie geregisseerd. Eric Roth en Jon Spaihts hebben het script geschreven en de film wordt geproduceerd door Legendary Pictures.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter