Lee Daniels bezig met Miss Saigon filmadaptatie

Lee DanielsThe Butler is recentelijk uitgekomen, maar de regisseur is al bezig met nieuwe projecten. In een interview liet hij weten dat hij in de planning heeft om eerst de Janis Jopling biopic met Amy Adams te maken, waarna hij de geliefde musical van Boublil & Schönberg, Miss Saigon, gaat adapteren voor het witte doek. De regisseur vertelde:

“After Joplin, I’m hoping to get Miss Saigon off the ground. And then — I want to make a horror movie!”

Miss Saigon vertelt het indrukwekkende verhaal over de meeslepende liefde tussen de Amerikaanse soldaat Chris en het Vietnamese meisje Kim in het magische Saigon. Tijdens de plotselinge ontruiming worden de twee geliefden op abrupte wijze uit elkaar gehaald. Hij wordt naar de Verenigde Staten gebracht, terwijl zij achterblijft in een wereld vol chaos en geheimen. Jaren later is Chris getrouwd met een Amerikaanse vrouw. Kim wacht nog steeds vol hoop op de terugkomst van Chris, het blijkt zelfs dat ze een kind heeft gekregen, het kind van Chris.

Miss Saigon is een musical van Claude-Michel Schönberg en Alain Boublil, met teksten van Richard Maltby Jr., gebaseerd op de opera Madama Butterfly van Puccini. De musical ging op 20 september 1989 in première in Londen.