Liam Neeson hoofdrol in Engelse remake van De Zaak Alzheimer

Volgens Deadline heeft de Academy Award genomineerde acteur Liam Neeson (Schindler’s List, Taken) officieel getekend voor de hoofdrol in de nieuwste actietrillerfilm van Casino Royale-regisseur Martin Campbell getiteld Memory, een Engelstalige remake van de Belgische film De Zaak Alzheimer / The Memory of a Killer uit 2003. Dit is de nieuwste actiefilm van Campbell na de door Jackie Chan en Pierce Brosnan geleide film The Foreigner uit 2017.

In de film Memory speelt Neeson de rol van een deskundige huurmoordenaar met een reputatie voor discrete precisie. Wanneer hij weigert een baan voor een gevaarlijke criminele organisatie te voltooien, wordt hij plotseling een doelwit en moet hij op jacht gaan naar degenen die hem dood willen. De Engelse remake is geschreven door Dario Scardapane.

De originele film The Memory of a Killer was gebaseerd op de roman van de Belgische schrijver Jef Geeraerts. Het werd geregisseerd door Erik Van Looy en had rollen voor Jan Decleir en Koen De Bouw, die de rollen speelden van Angelo Ledda en Eric Vincke. Het origineel volgde het verhaal van gepensioneerde huurmoordenaar Angelo Ledda, die instemde met een laatste moord ondanks dat hij de ziekte van Alzheimer had. Wanneer hij weigert zijn tweede doelwit te doden, stuurde zijn werkgever een andere huurmoordenaar om de klus te klaren en hem ook te doden. In zijn poging om wraak te nemen op zijn werkgever, moet hij vechten tegen zijn verslechterende Alzheimer en de politie.

Memory wordt uitvoerend geproduceerd door Black Bear Pictures ’Teddy Schwarzman, Michael Heimler en Ben Stillman met Rupert Maconick, Arthur Sarkissian en Cathy Schulman van Welle Entertainment als producers. STXinternational verzorgt de internationale verkoop van de film. De productie zal naar verwachting in augustus beginnen.