Little House On The Prairie vanaf 11 januari op RTL 8

Vanaf 11 januari is de klassieke reeks Little House On The Prairie te zien op RTL 8. In de serie probeert de pioniersfamilie Ingalls een bestaan op te bouwen in het dorpje Walnut Grove in Minnesota. Het harde leven in een jong land staat centraal, met de bijkomende sociale, familie gerelateerde en kerkelijke waarden.

Little House On The Prairie op RTL  8

De serie Little House on the Prairie is gebaseerd op de bestseller boekenreeks die Laura Ingalls Wilder (1867-1957) schreef over de belevenissen van haar familie aan het eind van de negentiende eeuw. In 1972, met de aanmoediging van zijn vrouw en dochter, verwierf televisieproducent en voormalig NBC-directeur Ed Friendly de film- en televisierechten op Wilder’s romans van Roger Lea MacBride en nam Blanche Hanalis in dienst om de teleplay te schrijven voor een filmpilot van twee uur.

De serie ging in première op NBC op 11 september 1974 en werd voor het laatst uitgezonden op 10 mei 1982. Vanwege het succes liep de serie uiteindelijk negen seizoenen. Tijdens het televisieseizoen 1982-1983, werd de serie uitgezonden onder de nieuwe titel Little House: A New Beginning. De tv-serie werd genomineerd voor 17 Emmy Awards en 3 Golden Globes.

De serie heeft rollen voor Michael Landon, Melissa Gilbert, Karen Grassle en Melissa Sue Anderson.

Little House On The Prairie is vanaf 11 januari 2021 te zien op RTL 8.

 VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter