Live-action Cruella, Pinocchio en Peter Pan and Wendy in première op Disney Plus?

Na de officiële bevestiging van Wonder Woman 1984‘s gelijktijdige bioscoop en HBO Max release, vroegen fans zich af of Disney ook zou volgen met Black Widow op Disney Plus. Het lijkt er echter op dat dit niet het geval is, maar Disney overweegt wel om hun aanstaande live-action familiefilms zoals Cruella, Pinocchio en Peter Pan and Wendy, uit te brengen op hun streamingsdient. Dit meldt Deadline.

Live-action Disney films

De site merkt op dat het nog steeds onduidelijk is of deze potentiële streaming-releases tegen een toeslag op Disney+ zouden worden aangeboden of niet. De mogelijkheid dat de studio voor deze route zou kunnen kiezen is zeer waarschijnlijk, aangezien Disney-CEO Bob Chapek eerder bevestigde dat ze, vanwege Mulan‘s positieve prestaties, deze willen gebruiken voor toekomstige titels. Wat Black Widow betreft, is Disney naar verluidt nog steeds vastbesloten om de lang uitgestelde MCU-film in de bioscoop te brengen en is er momenteel geen sprake van een streaming debuut.

Cruella

Cruella onderzoekt de schurk die is ontstaan ​​in het boek van Dodie Smith uit 1956, “The Hundred and One Dalmatians.” De rol werd ingesproken door Betty Lou Gerson in Disney’s animatiefilm uit 1961 en gespeeld door Glenn Close in de live-action film uit 1996 (alsook de sequel 102 Dalmatians).

De hoofdrollen worden gespeeld door Emma Stone, Emma ThompsonJoel Fry en Paul Walter Hauser. De film wordt geregisseerd door I, Tonya filmmaker Craig Gillespie (The Finest Hours, Million Dollar Arm).

Pinocchio

Met Tom Hanks als Geppotto in de hoofdrol, zal de live-action Pinocchio zich concentreren op de houten pop die ervan droomt een ‘echte jongen’ te worden, en de relatie tussen een vader en zoon, de gevolgen van liegen en het maken van verhalen en het leven in een fantasiewereld. De originele animatiefilm, gebaseerd op de roman The Adventures of Pinocchio uit 1883 van Carlo Collodi, debuteerde voor het eerst in de bioscoop in 1940 en won twee Academy Awards.

De film is de hereniging van Robert Zemeckis en Tom Hanks, die al jarenlang samenwerken aan veelgeprezen films zoals Forrest Gump en Cast Away.

Peter Pan & Wendy

Peter Pan & Wendy, voor het eerst gepubliceerd in 1911, vertelt het verhaal van de jongen die nooit opgroeit, genaamd Peter Pan, die Wendy Darling ontmoet en haar samen met haar broers John en Michael meeneemt naar het magische eiland Neverland. Daar ontmoeten ze de Lost Boys en Tinkerbell, gevolgd door vele gevaarlijke avonturen tegen Peter’s levenslange aartsvijand Captain Hook.

In de live-actiefilm spelen nieuwkomers Alexander Molony en Ever Anderson de titulaire rollen, samen met Jude Law als Captain Hook en Yara Shahidi als Tinker Bell. Het wordt geregisseerd door David Lowery (Pete’s Dragon, The Green Knight) en Toby Halbrooks heeft samen met Lowery de adaptatie geschreven.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter