Live-action Mulan op Disney Plus voor extra prijs

Er is goed en slecht nieuws voor fans die al enige tijd wachten op de release van Mulan, de live-action remake. Walt Disney heeft namelijk aangekondigd dat Mulan in première zal gaan op Disney Plus op 4 september 2020. Hiervoor zal dan wel een extra bedrag in rekening worden gebracht naast de abonnementskosten. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Mulan op Disney Plus

De film was oorspronkelijk gepland om in november 2018 in de bioscoop te verschijnen voordat deze werd vertraagd vanwege concurrerende titels en vervolgens meerdere vertragingen opliep als gevolg van de wereldwijde corona pandemie. De House of Mouse heeft er nu voor gekozen om af te zien van een grote bioscooprelease in veel grote gebieden, en om andere VOD-retailers te omzeilen ten gunste van het debuut van de film op 4 september 2020 als Disney+ premium-titel voor een bedrag van $30. Voor nu lijkt het te gaan om de landen VS, Canada, Nieuw-Zeeland, Australië en verschillende West-Europese landen. Bob Chapek, CEO van Walt Disney Co. zei in een verklaring:

“Despite the ongoing challenges of the pandemic, we’ve continued to build on the incredible success of Disney+ as we grow our global direct-to-consumer businesses. The global reach of our full portfolio of direct-to-consumer services now exceeds an astounding 100 million paid subscriptions — a significant milestone and a reaffirmation of our DTC strategy, which we view as key to the future growth of our company.”

Hoewel Mulan zal debuteren op Disney Plus in alle grote landen, zal de film in de andere regio’s ook nog in de bioscoop verschijnen op een later tijdstip.

Geprezen filmmaker Niki Caro brengt het epische verhaal van de legendarische krijger van China tot leven in Disney’s Mulan, waarin een heldhaftige jonge vrouw uit liefde voor haar familie en haar land, alles riskeert om een van de grootste krijgers te worden die China ooit heeft gekend.

Wanneer de keizer van China besluit dat één man per gezin moet dienen in het keizerlijke leger, om het land te kunnen verdedigen tegen indringers uit het Noorden, neemt Hua Mulan, de oudste dochter van een respectabele krijger, de in het geheim de plaats van haar zieke vader in. Gemaskeerd als man, Hua Jun, wordt ze bij elke training getest en gebruikt ze haar innerlijke kracht om haar ware potentie te kunnen omarmen. Het is een epische reis die haar zal veranderen in een krijger en haar het respect zal opleveren voor een dankbare natie … en een trotse vader.

Mulan cast

Mulan heeft een internationale cast met onder meer: ​​Yifei Liu als Mulan; Donnie Yen als commandant Tung; Jason Scott Lee als Böri Khan; Yoson An als Cheng Honghui; met Gong Li als Xianniang en Jet Li als de keizer. Andere rollen zijn er voor Ron Yuan, Jet Li, Utkarsh Ambudkar, Xana Tang en Chum Ehelepola.

De film is geregisseerd door Niki Caro op basis van een scenario door Rick Jaffa & Amanda Silver en Elizabeth Martin & Lauren Hynek gebaseerd op het verhalende gedicht The Ballad of Mulan.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter