Maker Fringe reflecteert op de series finale en mogelijkheid op een film

Het is inmiddels 6 maanden geleden sinds de serie finale van Fringe. De sci-fi serie, welke gecreëerd is door Alex Kurtzman, J.J. Abrams en Roberto Orci, was een kruising tussen The X-Files en Star Trek. Nu, maanden later bespreekt uitvoerend producent J.H. Wyman het einde van Fringe.

In de nasleep van de finale, die het gelukt is een hartverwarmende conclusie te leveren aan de nog steeds ondergewaardeerde serie, reflecteert Wyman op Fringe. Hij spreekt over het hoofdpersonage Walter Bishop die zichzelf opofferde om zo zijn zoon en het heden te redden:

”I’ll make you not sad. Walter is only happy when his brain is being challenged. Walter went to the future, and how do you know he didn’t find a way back once again?”

Een mysterieuze subplot in Fringe zag Peter die de “white tulip” brief van Walter wist terug te halen. In één van de meer memorabele seizoen twee afleveringen, speelde Peter Weller Alistair Peck, een wetenschapper geobsedeerd door tijdreizen. Hij wilde hier gebruik van maken zijn verloofde te redden van een auto-ongeluk. Aan het einde van de aflevering, legde Walter aan Peck uit dat het bemoeien met tijd en ruimte enkel lijdt tot schuldgevoelens. Daarnaast sprak hij over hoe hij God vroeg om een soort vergiffenis: een witte tulp. Nadat Peck zijn laatste sprong maakt ontvangt Walter een witte tulp tekening van Peck, maar weet niet waar deze vandaan kwam….Later geeft Walter dit symbool van vergiffenis aan zijn zoon. De onbeantwoorde vraag is of Peter dit als zodanig herkent. Wyman zegt:

“Maybe someday there will be a Fringe movie and I’ll explain some of the things that I want to explain, but I also wanted to let people make their own opinion. I wanted it to be as special to each person individually and let them make their own assumptions and live with it. I have a lot of story I can tell still and I love those characters so much.”

De serie Fringe bestaat ui vijf seizoenen. Fringe draait rond FBI agente Olivia Dunham, de gestoorde professor Dr. Walter Bishop en zijn zoon Peter, die worden belast met een aantal vreemde zaken die over de hele wereld gebeuren. Al die vreemde gebeurtenissen zijn blijkbaar op de een of andere manier aan elkaar gelinkt: er is duidelijk ‘een patroon’ te herkennen dat over alle zaken heen loopt. Het patroon kan tevens gelinkt worden aan Massive Dynamic, een firma die een aantal patenten houdt op een aantal nieuwe technologieën en enkele mysterieuze onderzoeken doet. Alle zaken draaien rond Fringe science, een tak van de wetenschap die zeer speculatief en omstreden is. Voorbeelden van deze tak van de wetenschap zijn levitatie, telepathie en onzichtbaarheid.

Fringe had rollen voor Anna Torv, Joshua Jackson, John Noble, Lance Reddick, Jasika Nicole, Blair Brown, Seth Gabel, Kirk Acevedo, Mark Valley.