Nieuwe trailer Mandela: Long Walk To Freedom

Bekijk hieronder de nieuwe trailer voor Mandela: Long Walk To Freedom met in de hoofdrol Idris Elba. De film behelst het leven van Mandela van kind tot en met zijn aanstelling als president van Zuid-Afrika. Elba is komende tijd te zien in grote titels als Guillermo del Toro’s Pacific Rim. Hij verwierf vooral bekendheid met zijn rollen in de tv-series The Wire en Luther. Nu zal hij de rol van Nelson Mandela spelen in de biopic Long Walk to Freedom.

Mandela: Long Walk To Freedom, gebaseerd op de gelijknamige autobiografie, neemt je mee op de indrukwekkende levensreis van Nelson ‘Madiba’ Mandela en biedt een unieke en eerlijke visie op de ontstaansgeschiedenis van een modern icoon.

Vanaf zijn jeugd in een klein plattelandsdorp tot en met zijn presidentschap van Zuid-Afrika in de jaren ‘90. De film schetst een eerlijk portret van Mandela als jonge man met een voorkeur voor boksen, snelle auto’s en mooie vrouwen, maar ook als een getalenteerd advocaat en vrijheidsstrijder die wapengeweld niet uit de weg ging om zijn politieke boodschap over te brengen.

Het wordt de grootste Zuid-Afrikaanse productie ooit. De regie is in handen van Justin Chadwick, o.a. bekend van The Other Boleyn Girl (2008). Mandela: Long Walk to Freedom heeft naast Elba in de hoofdrollen Naomie Harris, Tony Kgoroge, Riaad Moosa, Zolani Mkiva, Jamie Bartlett, Lindiwe Matshikiza, Deon Lotz en Terry Pheto.

De film wordt met de steun van The Weinstein Company nu al klaargestoomd voor de Oscars van 2014. Verwacht wordt dan ook dat de film eind dit jaar in de bioscopen zal verschijnen.