Marc Webb in gesprek voor regie van Disney’s Snow White remake

Variety meldt dat Marc Webb (The Amazing Spider-Man, Gifted, The Only Living Boy in New York) momenteel in gesprek is om Disney’s aankomende live-action remake van Snow White te regisseren. Er is nog geen deal gesloten, hoewel de site aangeeft dat Webb bovenaan de lijst staat.

Het verhaal van Snow White is gebaseerd op het sprookje van de gebroeders Grimm. Disney’s animatiefilm, Snow White and The Seven Dwarfs, debuteerde meer dan 80 jaar geleden in 1937. De film volgde prinses Snow White terwijl ze door haar slechte stiefmoeder naar het gevaarlijke bos werd verbannen en gered wordt door zeven dwergen die haar onderdeel maken van hun huishouden. De film werd genomineerd voor een Best Music Oscar, waarbij Walt Disney een erepenning voor de film won.

Er zijn in de loop der jaren een aantal adaptaties van het klassieke verhaal geweest, waaronder Snow White and the Huntsman, met Charlize Theron, Kristen Stewart en Chris Hemsworth, en Mirror Mirror uit 2012 met Julia Roberts en Lily Collins in de hoofdrol.

Erin Cressida Wilson (The Girl on the Train) is ook in gesprek met Disney om het script te schrijven voor de remake, die het verhaal en de muziek van de geanimeerde klassieker zal uitdiepen. Benj Pasek en Justin Paul (La La Land, The Greatest Showman, Dear Evan Hansen) zullen nieuwe liedjes voor de film schrijven. Marc Platt zal als producer optreden.