Margot Robbie hoofdrol in Ocean’s Eleven prequel

Volgens The Hollywood Reporter maakt Warner Bros. zich klaar om de Ocean’s Eleven-franchise opnieuw terug te brengen. Dit keer gaat het om een Ocean’s Eleven prequel met Margot Robbie.

Robbie speelt de hoofdrol en produceert een nieuwe Ocean’s-film die wordt geregisseerd door Jay Roach, dezelfde regisseur die met Robbie werkte aan het drama Bombshell uit 2019, waarmee Robbie een Oscar-nominatie voor de beste bijrol kreeg. Voor de film zal ook Tom Acklery toetreden als producer, waarbij Roach ook een producer- en executive producer titel krijgt.

Het script van de film zal worden geschreven door Carrie Solomon en zal naar verluidt een prequel-film zijn die zich afspeelt in Europa in de jaren zestig, hoewel verdere details tot nu toe stil worden gehouden. Zoals het geval is met elke Ocean film, kunnen fans een paar overvallen, wat verraad en veel wendingen verwachten. De site merkt op dat de film in actieve ontwikkeling is en nog niet officieel groen licht heeft gekregen, maar het doel is om in het voorjaar van 2023 met de productie te beginnen.

Margot Robbie in Ocean’s Eleven prequel

The Ocean’s-serie is een verzameling overvalfilms trilogie die is bewerkt, geregisseerd en geproduceerd door Steven Soderbergh. De originele drie films zijn geschreven door Ted Griffin en George Nolfi, samen met Brian Koppelman en David Levien, voor elke respectievelijke film. De trilogie, die van 2001 tot 2007 werd uitgebracht, wordt vaak aangehaald als bepalend voor het genre en leidt tot een toename en commercialisering van rooffilms.

Gebaseerd op de Rat Pack-film Ocean’s 11 uit 1960, kreeg de serie gemengd tot positieve kritieken en aanzienlijk commercieel succes. Met een gezamenlijke brutowinst van 1,17 miljard dollar wereldwijd. De eerste film Ocean’s Eleven (2001) vestigde de ensemble-cast van George Clooney als Danny Ocean, Matt Damon als Linus Caldwell en Brad Pitt als Rusty Ryan. Een lange lijst van ondersteunende castleden onderhoudt de trilogie. Het eerste vervolg, Ocean’s Twelve, werd uitgebracht in 2004 en de laatste film, Ocean’s Thirteen, volgde in 2007.

Naast de drie films Soderbergh kreeg de franchise ook een spin-off in de vorm van Ocean’s 8. De film werd geregisseerd door Gary Ross en volgt voornamelijk een nieuwe groep personages die een verfijnde overval uitvoeren. De cast van de door vrouwen geleide spin-off bestaat uit Sandra BullockCate BlanchettAnne HathawayMindy KalingSarah PaulsonAwkwafinaRihanna en Helena Bonham Carter.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter