Maria, Anita, Bernardo & Chino gecast in Steven Spielberg’s West Side Story

Na meer dan 30.000 mensen uit de hele wereld op auditie te hebben gehad, heeft Steven Spielberg voor West Side Story zijn Maria gevonden in de 17-jarige New Jersey High School-student Rachel Zegler, die haar filmdebuut maakt tegenover Ansel Elgort als Tony. Broadway-veteranen Ariana DeBose zal daarnaast te zien zijn als Anita en David Alvarez als Bernardo. Theateracteur Josh Andrés Rivera is gecast als Chino.

Steven Spielberg’s West Side Story

Spielberg en zijn team waren vastbesloten om de beste acteurs binnen de Puerto Ricaanse gemeenschap te vinden. Het team doet onderzoek uit en voert gesprekken met Spaanse erfgoed- en belangenbehartigingsgroepen. In december 2018 hebben Spielberg en Tony Kushner, die het scenario van West Side Story adapteert, gezeten met professoren en studenten van de Universiteit van Puerto Rico (Universidad de Puerto Rico – Río Piedras) om meer te weten te komen over podiumkunsten op het eiland. Het productieteam onderhoudt daar een dialoog met de filmmakers van de universiteit en Puerto Rico.

De nieuwe castleden voegen zich bij Rita Moreno, die een Oscar won voor haar vertolking van Anita in de originele film uit 1961. Dit keer speelt ze Valentina, een uitgebreide versie van het personage van Doc, de eigenaar van de winkel op de hoek waar Tony werkt.

Spielberg zei over de casting:

“When we began this process a year ago, we announced that we would cast the roles of Maria, Anita, Bernardo, Chino and the Sharks with Latina and Latino actors. I’m so happy that we’ve assembled a cast that reflects the astonishing depth of talent in America’s multifaceted Hispanic community. I am in awe of the sheer force of the talent of these young performers, and I believe they’ll bring a new and electrifying energy to a magnificent musical that’s more relevant than ever.”

Moreno voegde toe:

“I simply cannot wait to get on set to work with this group of young actors. What an ensemble, and I look forward to passing the baton to this next generation of Sharks!”

Pulitzer prijswinnaar en Oscar-genomineerde Tony Kushner schreef het scenario van de remake, die oorspronkelijk werd geschreven door Arthur Laurents en Stephen Sondheim met muziek van Leonard Bernstein. Spielberg, Kevin McCollum en Kristie Macosko Krieger zullen de film voor Fox produceren. De opnames voor West Side Story staan gepland voor zomer 2019.

Larry Kert speelde Tony in de originele Broadway-musical uit 1957, die zes Tony’s won. West Side Story werd geïnspireerd door William Shakespeare’s Romeo en Julia en gaat over de rivaliteit tussen de Jets en de Sharks, twee tienerbendes. Richard Beymer speelde Tony, de grondlegger van de Jets, in de film uit 1961. Die adaptatie was genomineerd voor 11 Academy Awards en won er 10, waaronder beste film en beste regisseur voor Robert Wise en Jerome Robbins.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter