Mark Hamill spreekt stem in van Chucky in Child’s Play

Mark Hamill speelde eerder de rol van Luke Skywalker op het grote scherm, Amadeus op het podium en sprak de stem in van The Joker voor tv. Nu kan de acteur een andere iconische rol aan zijn lijstje toevoegen. Hij zal namelijk de stem inspreken van de moorddadige pop Chucky. In MGM’s aankomende Child’s Play remake neemt hij de rol over van Brad Dourif. Bekijk de officiële aankondiging van Hamill hieronder!

Mark Hamill has played Luke Skywalker on the big screen, Amadeus on stage and voiced The Joker on TV. Now the actor can add another iconic feather in his cap as he takes over the voice of homicidal doll Chucky from Brad Dourif in MGM and Orion’s upcoming Child’s Play remake, a re-imagining of the classic 80s horror movie. Check out Hamill’s official announcement below!

Aubrey Plaza (Ingrid Goes West) en Brian Tyree Henry (Atlanta) spelen de hoofdrollen in Child’s Play. Andere rollen zijn er voor Gabriel BatemanBeatrice Kitsos, Ty Consiglio en Carlease Burke. De film wordt geregisseerd door Lars Klevberg (Polaroid). Tyler Burton Smith schreef het scenario, gebaseerd op de film uit 1988. David Katzenberg en Seth Grahame-Smith (IT) zullen produceren.

In de reboot speelt Plaza een moeder die haar zoon Andy (Gabriel Bateman) een speelgoedpop voor zijn verjaardag geeft. Ze is zich echter niet bewust van zijn sinistere karakter. De nieuwe versie van de moordpop zal geen pop zijn die bezeten is door een seriemoordenaar, maar zal een defecte Buddy zijn waarvan de programmeercode is gehackt, zodat hij geen beperkingen heeft.

De Child’s Play franchise bestaat al 30 jaar, sinds de eerste film die in 1988 uitkwam en een succes was aan de box office. De film ontving over het algemeen positieve recensies en kreeg een cult-aanhang. De film kreeg zes sequels die succesvol bleven aan de kassa, maar langzaamaan kregen ze meer gemengde en negatieve recensies. Dat was tot Curse of Chucky, die terugkeerde naar de horrorwortels van de franchise en zeer positieve recensies kreeg. De meest recente film, Cult of Chucky, werd afgelopen oktober uitgebracht op Blu-ray en video-on-demand en ontving sterke recensies van critici. Brad Dourif is sinds het begin ​​een hoofdonderdeel van de franchise en heeft zijn stem gegeven aan de moorddadige pop in alle films.

Child’s Play moet vanaf 21 juni te zien zijn.