Markella Kavenagh rol in Amazon’s The Lord of the Rings serie

Variety meldt dat het eerste officiële castlid voor Amazon’s The Lord of the Rings tv-serie is gevonden. De Australische actrice Markella Kavenagh (Picnic at Hanging Rock) zal de rol spelen van Tyra. Er is verder weinig bekend over de rol.

Juan Antonio Bayona (Jurassic World: Fallen Kingdom, The Orphanage, The Impossible) regisseert de eerste twee afleveringen van de televisieserie The Lord of the Rings en produceert ook tezamen met Belén Atienza. JD Payne en Patrick McKay schrijven de serie, met Emmy-winnaar Bryan Cogman (Game of Thrones) aan boord als consultant. Ook Gennifer Hutchison (Breaking Bad) maakt deel uit van de schrijverskamer.

De langverwachte Lord of the Rings-serie speelt zich af in de Second Age. Dat creëert ongeveer 3000 jaar geschiedenis tussen de serie en het begin van The Lord of the Rings. Peter Jackson‘s The Fellowship of the Rings speelde zich af tijdens het einde van het tweede tijdperk, toen de laatste alliantie van elfen en mensen de strijdkrachten van Sauron confronteerde. Het tweede tijdperk besloeg bijna 3.441 jaar en het begon na de verbanning van Morgoth, de duistere heer voor Sauron.

De rechten op de fantasieserie werden vorig jaar door Amazon verworven en het zal naar verwachting de duurste televisieserie ooit worden. Volgens de geruchten over zowel de televisierechten als de productiekosten voor de hele serie liggen deze in het bereik van $500 miljoen.

The Lord of the Rings serie wordt geproduceerd door Amazon Studios in samenwerking met de Tolkien Estate and Trust, HarperCollins en New Line Cinema.

De productie van de serie moet nog beginnen, maar deze zal naar verwachting in 2021 in première gaan.