Marvel overtuigt Disney om James Gunn weer aan te nemen voor Guardians

Tijdens Comic-Con doken eerder aanstootgevende tweets van regisseur James Gunn van bijna tien jaar geleden op. Als gevolg hiervan werd hij ontslagen door Disney en kon hij zijn Guardians of the Galaxy-trilogie niet meer voltooien. Er bestaat echter nog een kans voor Gunn om opnieuw deel te nemen aan Marvel Studios en verder te werken aan Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Deadline meldt dat er tussen Marvel Studios en Disney gesprekken plaatsvinden om Gunn mogelijk opnieuw in te huren. De site merkt op dat dit gaat om een kleine kans. Het lijkt er op dat Marvel meer geïnteresseerd is om Gunn terug te krijgen dan op zoek te gaan naar een andere regisseur om de franchise over te nemen. Disney heeft naar verluidt weinig interesse om Gunn weer aan te nemen in de nasleep van de controverse. Rivaliserende studio’s, waaronder Warner Bros., zouden echter Gunn benaderen met projecten voor zodra hij vertrokken is bij Marvel/Disney.

De hele Guardians of the Galaxy cast heeft al een gezamenlijke verklaring vrijgegeven, terwijl Dave Bautista nog verder ging door te dreigen de sequel te verlaten als het script van Gunn niet werd gebruikt. Het is onduidelijk of Marvel en Disney dit script zullen gebruiken, ongeacht de uitkomst van hun laatste discussies over het onderwerp. Maar een beslissing over het al dan niet doorgaan met Gunn moet snel worden genomen als het vervolg in 2020 in premiere moet gaan.